Bring It On och 7 andra nostalgifilmer på Netflix

Bring It On och 7 andra nostalgifilmer på Netflix

Godis, läsk och silkig pyjamas. Är en tripp tillbaka till tidiga tonåren vad du behöver på filmkvällen? Vi listar 8 nostalgiska filmer på Netflix som garanterat format dig om du är född på 90-talet.
11 maj, 2020

Minns du tiden när man låg vaken hela natten med kompisarna? Då man såg film, käkade godis och pratade om alla personer man var kär i. Ibland behöver man bara kasta sig tillbaka till den där rosiga tiden med finnar på kinden – inte minst mitt i en coronapandemi.

8 roliga nostalgifilmer på Netflix

Här är  filmer som finns på Netflix just nu, som du definitivt minns från filmkvällarna om du var ung på 90-talet.

1. Spy Kids

Carmen och Juni måste ge sig iväg på ett äventyr för att rädda sina föräldrar.

Syskonen Carmen och Juni tror att de lever i en helt vanlig familj med föräldrar som har tråkiga jobb. Men när det kommer fram att föräldrarna är hemliga agenter som nu blivit tillfångatagna av en skurk, måste de starta en spännande räddningsaktion.

2. Scary Movie

Scary Movie är filmen som driver med alla andra skräckfilmer.

Scary Movie är filmen som gjorde parodi på precis alla andra skräckfilmer. Scream, Jag vet vad du gjorde förra sommaren och Sjätte sinnet – referenserna duggar tätt, precis som liken, specialeffekterna och skratten.

3. 13 snart 30

Jenna är trött på att vara 13 år – men blir det verkligen bättre när hon plötsligt förflyttas 17 år framåt i tiden?

Jenna som är 13 år drömmer om att bli vuxen NUNUNU. Hon har tröttnat på sin töntiga kompis men när hon bjuder alla de häftiga barnen på sitt 13-årskalas blir allt bara fel. Plötsligt vaknar hon upp med häftig lägenhet och snygg pojkvän – 17 år senare. Men är det egentligen vad hon ville ha?

4. Mean girls

Är du född på 90-talet missade du knappas hypen kring Mean Girls.

On Wednesdays we wear pink! Var du ung på 90-talet kunde du knappast missa Mean Girls. När Cady flyttar med sina föräldrar från Afrika till USA och börjar high school finns plötsligt en hel regelbok att anpassa sig till. Men vill hon verkligen vara en del av det populära innegänget?

5. Allt en tjej vill ha

Livet i den brittiska överklassen visar sig inte vara riktigt det som Daphne hoppats på.

17-åriga Daphne rymmer från New York till sin pappa som är högt uppsatt politiker i England. De har aldrig träffats och allt hon vet om honom har hon lärt sig av sin mammas historier. Men när hon äntligen ska få lära känna sin pappa inser hon att det var svårare än hon tänkt sig att leva i den brittiska överklassen.

6. American Pie

Första filmen i American Pie-serien kom år 1999.

Här finns nog mer än ett skämt som känns opassande i dag men det är svårt att förneka – American Pie var en film vi såg med kompisarna när vi var unga. Jim och hans kompisar Kevin, Paul och Chris vill bli av med oskulden innan de tar examen från high school. Men det är lättare sagt än gjort.

7. Bring it On – All Or Nothing

Bring It On – All or Nothing är uppföljaren till Bring It On.

Britney som är cheerleadingkapten på skolan tvingas en dag flytta med sin familj. Hon har lovat sina gamla vänner att aldrig börja i ett nytt cheerleadinglag men av olika anledningar är det precis vad hon frestas till på sin nya skola.

8. Kalle och chokladfabriken

Kalle från en fattig familj blir ett av fem lyckliga barn som får komma in i chokladfabriken.

Rinnande mjölkchoklad och enorma polkastänger. När filmatiseringen av boken Kalle och Chokladfabriken kom år 2005 var det svårt att inte få det att vattnas i munnen. Kalle som kommer från en fattig familj blir mot alla odds ett av fem lyckliga barn som få en chans att gå in i den mystiska – och underbart doftande – chokladfabriken. Vad han inte vet är att självupptagna Willy Wonka som är chef för fabriken har en plan för någon besökarna.

Foto: TT

LÄS MER: 

Mest romantiska ögonblicken i tv- och filmhistorien

Bästa filmerna från 90-talet – här kan du se dem nu

10 geniala beslut kvinnor tagit i filmer