Bring it on: Det gör skådespelarna i dag

Bring it on: Det gör skådespelarna i dag

Bring It On är en av de mest klassiska tonårsfilmerna från 2000-talet. Den har nu 20 år på nacken och vi har tagit reda på vad skådespelarna sysslar med i dag.
22 augusti, 2020
10 superhits du aldrig glömmer från 00-talet
Slå på ljud

Minns du handlingen? Torrance Shipman (Kirsten Dunst) är cheerleadinglaget Toros nya lagkapten. Hon tänker göra allt för att kamma hem den sjätte raka vinsten i det nationella mästerskapet. Till sin stora förtvivlan inser hon snart att lagets tidigare kapten Big Red (Lindsay Sloane) har lärt ut en stulen rutin. Om Toros ska ha en chans att vinna måste de börja om från början, och lära sig helt nya nummer. Det blir Torrance uppgift att lösa. Hon konfronteras samtidigt av Isis (Gabrielle Union) som är kaptenen för Clover, laget vars rutin Big Red stal. 

Bring It On hade allt man kunde önska av en tonårsfilm år 2000. Intrigerna var många och självklart vävdes en hel del kärleksbekymmer in i handlingen. Flera av skådespelarna gick vidare till fler och större roller, medan andra föll i glömska.

Undrar du var Torrance, Isis, Missy, Big Red och de andra gör i dag – kolla in listan nedan!

Kirsten Dunst, spelade Torrance Shipman

Filmens huvudroll tilldelades den redan etablerade och populära skådespelerskan Kirsten Dunst. Hon har onekligen fortsatt på samma spår genom att kamma hem stora roller i filmer som Marie Antionette, Mona Lisas leende och Wimbledon. Mest känd är hon kanske i dag som Mary Jane i trilogin om Spindelmannen. År 2019 fick Kirsten Dunst sin egen stjärna på Hollywood Boulevards Walk of Fame, inte illa! Nästa år spelar hon mot sin egen fästman, Jesse Plemons, i The Power of The Dog på Netflix.

Gabrielle Union, spelade Isis

Redan innan hon fick rollen som Clovers lagkapten Isis, hade Gabrielle Union gjort sig ett namn i andra tonårsfilmer så som 10 orsaker att hata dig och She’s All That, plus tv-serien Clueless. Sedan 2013 har hon fortsatt att satsa på tv-serier med en roll i långköraren Being Mary Jane och nu senast L.A.’s Finest. Hon har gett ut sina memoarer och har en dotter tillsammans med maken Dwayne Wade som är en känd före detta basketspelare i NBA.

Eliza Dushku, spelade Missy Pantone

Eliza Dushku spelade karaktären Missy som fick en plats i Toros sedan en annan lagmedlem brutit benet. Både före och efter succén med Bring It On kunde vi se henne i långköraren Buffy och vampyrerna, åren 1998-2002. På senare år har hon gått över till att göra röster i animerade filmer och serier, till exempel She-Hulk som släpps på Disney+.

Jesse Bradford, spelade Cliff Pantone

Jesse Bradford började skådespela redan som barn och fick med åren roller i romantiska draman (Romeo + Juliet) och tonårsfilmer (Bring It On) för att sedan göra sig ett namn i tv-serien The West Wing. På senare år har han fokuserat på sin nattklubbsverksamhet i New York och privatlivet med hustrun och skådiskollegan Andrea Leal.

Clare Kramer, spelade Courtney

Precis som sin Bring It On-kompis Eliza Dushku, hade Clare Kramer som spelade Courtney, under tidiga 00-talet en roll i Buffy och vampyrerna. År 2013 lade hon skådespeleriet åt sidan och började istället arbeta som producent. Hon driver numer även en populär podcast och en seriefigur-hemsida med webbshop, GeekNation.

Nathan West, spelade Jan

Nathan West har sedan BIO dykt upp i småroller i tv-serierna Grey’s Anatomy och Bones, samt försökt sig på en karriär som singer-songwriter. År 2010 lämnade han nöjesindustrin helt. Han är gift med Chyler Leigh som han träffade under inspelningarna av Grey’s, och paret har fått tre barn ihop.

Lindsay Sloane, spelade Big Red

Redan innan hon fick säga det bevingade citatet ”I’m sexy, I’m cute, / I’m popular to boot” i rollen som Big Red, var Lindsay Sloane ett bekant ansikte för fans av serien Sabrina tonårshäxan. Än i dag är hon aktiv på castings och har synts i filmer som Ending, Beginings och Horrible Bosses 1 & 2.

Nicole Bilderback, spelade Whitney

Nicole Bilderback har sedan rollen som Whitney haft en stadig karriär i tonårsserier. Du kanske känner igen henne från Dawson’s Creek, Dark Angel, Buffy och vampyrerna (ja, hon också!) eller Sabrina tonårshäxan (yep, en till)? I fjol syntes hon i NCIS: New Olreans och under 2020 i Brooklyn Nine-Nine.

Rini Bell, spelade Kasey

Rini Bel spelade rollen som Lulu i Gilmore Girls åren 2003-2007. Hon hade sedan en cameo i Netflix uppföljande mini-serie Gilmore Girls: A Year in the Life som kom 2016, och varierande röstroller i tv-spel och animerade serier.

Huntley Ritter, spelade Les

Sist ut är Huntley Ritter som lade ned skådespeleriet år 2007. Han driver numer ett annonsföretag som specialiserat sig på digital marknadsföring och konsultverksamhet. Vi tänker fortsätta att minnas honom som Les, en av de få killarna i cheerleading-laget Toros!

Källa: Cosmopolitan

Foto: TT

LÄS MER:

Paren i tonårsfilmer som tagit oss med storm – och inte

25 bilder på stjärnor innan deras stora genombrott

Minns du Sabrina tonårshäxan? Det gör skådisen idag