Bridget Jones skriver dagbok igen – om coronakarantänen

Bridget Jones

"Ok. Ska inte göra en så stor grej av det här. Har egentligen alltid bara velat kolla på tv och äta glass i pyjamas." Helen Fielding har väckt Bridget Jones till liv och satt henne i coronakarantän – med en dagbok i handen. Och det är så bra!
01 april, 2020

Visste du att Bridget Jones dagbok föddes som en kolumn i tidningen The Independent redan 1995, sex år innan hon gjorde succé på vita duken världen över? (Och sedan med uppföljaren På spaning med Bridget Jones 2004 och Bridget Jones baby 2016.)

Och nu, som en tröst i corona-mörkret är alltså vår favorit-antihjältinna tillbaka! För vem älskar inte Bridget Jones? Hon skalar bort prestigen och visar livet så som det ofta är.

Den här gången är det The Times UK som tillsammans med Helen Fielding står bakom de nya texterna, och de ligger tyvärr bakom en betalvägg. Men vi har fått tag på några av de bästa inläggen. Här är bara några exempel på klassiska Bridget-funderingar i samtida tappning:

Bridget Jones Dagbok om coronakarantänen

Tisdagen 26 mars

Gånger per timme jag googlat coronavirus: 247. Gånger jag ring och stört den gamla damen bredvid för att se om hon behöver något: 7. Antal Uberliknande meddelande från frivilliga hjälplinjer som ber om min insats: 0. Minuter tillbringade med att öppna roliga virala filmer och skicka vidare till alla jag känner: 2,457. Antal gånger jag luktat på hyacinterna för att se om jag tappat luktsinnet och drabbats av corona: 282. Minuter spenderade på att städa undan och läsa klassisk litteratur: 0. Minuter tillbringade med att stirra rakt in i väggen med öppen mun: 4,765. Kalorier: 8,765. Alkoholenheter: 12. Jobb avklarat: 0. Träning: 0. Mycket dåligt.

Tisdag 26 mars (i dag igen)

Måste sluta läsa dagboken och göra mig redo för ett Zoom-möte. Kommer stänga av kameran och snabbtvätta håret medan Richard Finch maler igenom introt.

Richards röst dånar, ”Bridget för helvete, vi kan allihop se dig i duschen.” Hur charmigt det än må vara är det inte ett passande beteende mitt i en apokalyps.

Tisdag 24 mars

Ok. Ska inte göra en så stor grej av det här. Har egentligen alltid bara velat kolla på tv och äta glass i pyjamas.

Så förvirrande att genom att göra ingenting gör du det du ska.

Får inte gnälla eller få katastroftankar utan ska sprida positiv energi (alltså, börja dricka innan Boris Johnson kommer på tv:n.)

Foto: Skärmdump/Universal Pictures

Källa: Marie Claire

LÄS MER:

Psykologen: Så hanterar du ensamheten under Coronatiden

Här är de bästa romantiska komedierna genom tiderna

10 bra filmer att se när du vill komma över ditt ex