Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

5 gånger skådespelare och regissörer hamnat i storbråk

01 jul, 2022 
AvEmma Castman
filmbråk
Visste du att Katherine Heigl och Judd Apatow hamnade i bråk under inspelningen av Knocked Up? Här förklarar vi varför – och listar ytterligare exempel på omtalade konflikter i filmbranschen.
Annons
VIDEO: Se skådisar och regissörer som varit i storbråkBrand logo
VIDEO: Se skådisar och regissörer som varit i storbråk

Det händer att det blossar upp konflikter på jobbet – och så även inom filmens värld. Här listar vi fem exempel på tillfällen då skådespelare och regissörer hamnat i riktigt stora gräl…

Bråk mellan skådespelare och regissörer

George Clooney och David O'Russell i Three Kings

George Clooney i Three Kings

David O'Russell ska vara en av de värsta regissörerna att arbeta med i Hollywood, något George Clooney fick erfara under inspelningen av Three Kings. Vid flertalet tillfällen ska Russell ha blivit så arg att han mer eller mindre exploderat av ilska och skrikit på medarbetare. George Clooney ska ha försökt försvarat de oskyldiga, men agerandet ledde i stället till att han och regissören hamnade i slagsmål…

Annons

Katherine Heigl och Judd Apatow i Knocked Up

Katherine Heigl i Knocked Up

Sedan Katherine Heigl spelade huvudrollen i Judd Apatows Knocked Up har hon har ett rykte om sig att vara en av de mest utmanande människorna att arbeta med i Hollywood. Judd Apatows ska bland annat ha tagit illa upp då Katherine Heigl, efter inspelningen, uttalat sig negativt om filmen i intervjuer. Även motspelaren Seth Rogan ska ha blivit bestört över Heigls beteende och sagt att han känt sig både sårad och bedragen av hennes agerande.

Shelley Duvall och Stanley Kubrick i The Shining

Shelley Duvall i The Shining

Under inspelningen av skräckfilmen The Shining ska Stanley Kubrick betett sig riktigt illa. Inte minst mot skådespelaren Shelley Duvall som blev så stressad av konflikten att hon bland annat började tappa hår. Vad bråket handlade om är oklart, men de ska ha hamnat i upprepade argumentationer och Stanley Kubrick ska till och med ha beordrat det övriga teamet att inte sympatisera med Shelley Duvall.

Annons

Björk och Lars von Trier i Dancer in the Dark

Björk Dancer in the Dark

2000 vann Björk och Lars von Trier en Guldpalm för sin film Dancer in the Dark. Ett par år senare började det dock cirkulera allvarliga bakom kulisserna-rykten från filminspelningen. Björk gick ut med att en "dansk filmregissör hon arbetat med" sexuellt trakasserat henne, och även om hon inte nämnde någon vid namn pekade bevisen på von Trier. Han har förnekat anklagelserna, men betonat att de "absolut inte var vänner" under inspelningen.

Bill Murray och Harold Ramis i Måndag hela veckan

Bill Murray i Groundhog Day

Sist men inte minst, Bill Murray och Harold Ramis. Två komediikoner som fungerade bra tillsammans i filmer som Ghostbusters, Stripes och Caddyshack – men som hamnade i konflikt under inspelningen av Måndag hela veckan. Murray gick nämligen igenom en skilsmässa som ska ha lett till att han ofta kom sent till inspelningarna och fick utbrott. Han ska även ha bråkat med Ramis om flertalet kreativa beslut. Grälet varade i decennier och det var inte förrän 2010 som Bill och Harold valde att gräva ner stridsyxan och börja prata med varandra igen.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

SE OCKSÅ: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger ThingsBrand logo
SE OCKSÅ: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons