Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Bradley Cooper gör film om Leonard Bernstein för Netflix

24 jan, 2020 
AvNina Nyström
Bradley Cooper
Efter supersuccén med A star is born gör Bradley Cooper en ny dramatisk kärlekshistoria om en musiker – tillsammans med bland annat Steven Spielberg och Martin Scorsese.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Netflix gick nyligen ut med nyheten att de köpt rättigheterna till den ännu inte namngivna filmen om tonsättaren Leonard Bernstein, som Bradley Cooper kommer att regissera, spela huvudrollen i och producera. Manuset har Bradley Cooper skrivit tillsammans med Josh Slinger, Oscarsvinnare för bästa film 2016 med Spotlight.

Spielberg, Scorsese och Todd Phillips i teamet

Bakom filmen står även namn som Steven Spielberg, Martin Scorsese och Todd Phillips, en av männen bakom Joker. Ett imponerande team alltså!

Filmen rapporteras berätta historien om Leonard Bernsteins komplexa äktenskap med Felicia Montealegre. Det anses dock inte vara en klassisk biofilm och filmen kommer därför att produceras direkt för Netflix.

A Star is Born var Bradley Coopers debut som regissör och nominerades för hela åtta Oscars (och vann en, för bästa originalsång, Shallow). Netflix egen filmsatsning har också skördat framgångar, både The Irishman och Marriage Story är nominerade till årets Oscars.

Annons

Även Bradley Coopers motspelerska i A Star is Born, Lady Gaga, har huvudrollen i en ny kommande storfilm – om mordet på Maurizio Gucci, tidigare chef för modehuset Gucci. Lady Gaga spelar rollen som hans före detta hustru Patrizia Reggiani, som dömdes för att ha legat bakom mordet på ex-maken.

leonard bernstein felicia montealegre

Vem är Leonard Bernstein och Felicia Montealegre?

Leonard Bernstein har lämnat ett stort musikarv, men hans mest kända verk är musiken till West Side Story. Han var dessutom politisk aktivist och kämpade för mänskliga rättigheter. Felicia Montealegre var sångerska, skådespelerska och fredsaktivist med chilenskt ursprung.

Annons

Paret var gifta i trettio år och fick tre barn tillsammans. Men – Leonard Bernstein var homosexuell och hade flera män vid sidan av äktenskapet, något som Felicia visste om. Trots omständigheterna ska dock båda ha varit mestadels nöjda med äktenskapet och hyst stor ömhet för varandra. Men allt det här ger, uppenbarligen, upphov till en hel del drama under åren och historien har också ett laddat slut. Summa summarum, en berättelse som passar att skildras på film.

Bild: TT

Källa: People

Läs mer:

Lady Gaga i ny storfilm om mordet på Gucci

Se Lady Gaga och Bradley Cooper sjunga Shallow på Oscarsgalan 2019

Lady Gaga berättar i ny intervju om övergreppen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons