Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

14 romantiska komedier från 90-talet som du måste se igen

27 maj, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Hur länge sen var det som du såg Runaway Bride eller Den där Mary? Nu är det dags att se om klassikerna från 90-talet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

Under 1990-talet var romantiska komedier hetare än någonsin. Under decenniet producerades filmer som i dag anses vara bland de bästa i genren, till exempel Clueless och Sömnlös i Seattle.

De bästa romantiska komedierna från 90-talet

Nu är det hög tid att se om de gamla klassikerna med skådespelare som Julia Roberts, Drew Barrymore och Heath Ledger. Vi har rankat några riktiga favoriter här nedan – utan inbördes rangordning!

Clueless (1995)

En bild från filmen Clueless som hade premiär 1995.
Alla som älskar Clueless räcker upp en hand!

Handling: 15-åriga Cher är den mest populära tjejen på Beverly Hills High och har alltid stenkoll på läget, förutom när det gäller hennes eget kärleksliv. Med Alicia Silverstone, Brittany Murphy och Stacey Dash.

Annons

Fyra bröllop och en begravning (1994)

Handling: Charles är en charmig ungkarl som aldrig tycks få något förhållande att hålla. Det går däremot bättre för hans vänner, som en efter en säger ja till varandra. Men så träffar han Carrie, en vacker kvinna som alltid verkar bli bjuden till samma bröllop där han själv är gäst. Med Hugh Grant och Andie MacDowell.

The Wedding Singer (1998)

Handling: Bröllopssångaren Robbie lär känna den unga servitrisen Julia på ett bröllop och genom åren kommer de att jobba på många tillställningar tillsammans. De tror båda att de hittat kärleken i livet, men frågan är om deras respektive verkligen är rätt för dem. Med Adam Sandler och Drew Barrymore.

Den där Mary (1998)

En bild från Den där Mary med Cameron Diaz och Ben Stiller.
Mary (och hennes oförglömliga frisyr), spelas av Cameron Diaz i Den där Mary.

Handling: Tönten Ted får chansen att gå på skolans avslutningsbal med den vackra och populära Mary, men stoppas av en pinsam olycka. Flera år senare inser Ted att han fortfarande är kär i henne och bestämmer sig för att leta upp sin tonårsförälskelse. Med Ben Stiller och Cameron Diaz.

Annons

Måndag hela veckan (1993)

Handling: När tv-meteorologen Phil Connors får i uppdrag att rapportera från den årliga Groundhog Day-festivalen i Punxsutawney händer något oförklarligt. Plötsligt utspelar sig samma dag om och om igen! Med Bill Murray och Andie MacDowell.

10 orsaker att hata dig (1999)

Handling: High school-killen Cameron är upp över ögonen förälskad i Bianca, men hon får inte börja dejta förrän hennes storasyster Kat gör det. Att bjuda ut henne är det dock få som vill, förutom en kille som antar utmaningen mot ersättning. Med Heath Ledger och Julia Stiles.

Sömnlös i Seattle (1993)

Handling: Änklingen Sam har svårt att gå vidare i livet efter sin hustrus död. Sonen Jonah bestämmer sig då för att ringa upp en radiostation i hopp om att hitta en ny kärlek till sin pappa. Med Tom Hanks och Meg Ryan.

Notting Hill (1999)

En bild på Hugh Grant och Julia Roberts i filmen Notting Hill.
Notting Hill – romantisk komedi när den är som bäst!

Handling: Den frånskilde William äger en liten bokhandel i brittiska Notting Hill och lever ett anspråkslöst liv. Hans liv ska dock förändras totalt när den världsberömda filmstjärnan Anna kliver in i hans butik. Med Hugh Grant och Julia Roberts.

Annons

Never Been Kissed (1999)

Handling: Som vuxen är Josie en framgångsrik tidningsredaktör, men i skolan var hon en riktig nolla. När hon får i uppdrag att skriva ett reportage om dagens ungdomar tvingas hon återvända till skolbänken, med minst sagt blandade känslor. Med Drew Barrymore och David Arquette.

Jerry Maguire (1996)

Handling: Sportagenten Jerry Maguire får sparken från sitt jobb och bestämmer sig för att starta eget. Det ska dock visa sig vara riktigt utmanande då bara en enda klient följer med honom. Med Tom Cruise och Renée Zellweger.

Alla var där (1998)

En bild på Jennifer Love Hewitt i filmen Alla var där.
Alla var där hade biopremiär 1998 – över 22 år sedan!

Handling: Det är dags att gå ut high school och för eleverna på Huntington Hillside innebär det en enda sak – en riktigt fet avslutningsfest! Kanske är det i kväll som en av dem, Preston, äntligen får sin drömtjej Amanda. Med Jennifer Love Hewitt och Ethan Embry.

Annons

The Best Man (1999)

Handling: Författaren Harper ska precis släppa sin första självbiografi när det är dags för hans bästa vän Lance att gifta sig. Men det blir snart problem när vännen får reda på att boken till stor del baseras på hans blivande frus förlutna. Med Taye Diggs och Nia Long.

Runaway Bride (1999)

Handling: Maggie Carpenter har varit förlovad tre gånger, men rymt vid altaret varenda gång. Journalisten Ike Graham blir fascinerad av hennes liv och bestämmer sig för att skriva om varför Maggie aldrig blir gift. Med Julia Roberts och Richard Gere.

She’s All That (1999)

En bild från filmen She's All That.
Kommer Laney bli skolbalens drottning i She’s All That?

Handling: När high school-snyggingen Zack blir dumpad av sin tjej kort innan skolbalen antar han ett vad för att rädda sitt rykte. På bara sex veckor ska han förvandla den mesiga Laney till baldrottning, något som visar sig vara lättare sagt än gjort. Med Freddie Prince Jr och Rachael Leigh Cook.

Foto: TT

LÄS MER: 

Romantiska komedier med höga betyg på IMDb och Rotten Tomatoes

17 riktiga feel good-filmer som du kan se på Netflix

Klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

Annons