Blake Lively har matchat röda mattan på Met-galan i flera år

Blake Lively från Met-galan

Blake Lively stylar sig själv och har genom åren fått många hyllningar för sina vackra looks. Men vad få lagt märke till är att hon de senaste åren prickat in exakta matchningar med röda mattan. Kolla in de coola bilderna här!
06 maj, 2020
Blake Livelys stilresa på röda mattan
Slå på ljud

Den omtalade Met-galan går av stapeln den första måndagen i maj i New York på Metropolitan Museum of Art. Met-galan anordnas varje år i samarbete mellan Vogue och Metropolitan Museum of Art i New York och är en av årets största modehändelser. Syftet är att samla in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning.

En som ofta dyker upp på den röda mattan är Blake Lively, som brukar bjuda på kreativa kreationer. Och när man tittar på hennes looks genom åren avslöjas också en detalj som många kanske har missat – hon har nämligen matchat röda mattan varje år!

Blake Lively på Met-galan 2016

2016 dök hon upp i en ljuvt puderrosa, blommig och böljande dröm från Burberry. Den beigerosa tonen passar perfekt ihop med mattans ljusa bas, och de röda blommorna plockar upp de röda tonerna – för att inte tala om hur perfekt hon står med klänningen utspridd i trappans cirklar i bildspelet nedan?

Blake Lively på Met-galan 2017

2017 väckte hennes klänningsval stor uppmärksamhet. Klänningen, skapad av Atelier Versace, var långärmad och djupt urringad samt draperad med gyllene kedjor. Men det som väckte allra mest uppmärksamhet var klänningens nederdel – där draperingen slutar går den nämligen över i ett släp prytt med guldiga, turkosa och blåa fjädrar. En riktig sjöjungfruklänning. Självklart matchade både naglar och smycken, och Ryan Reynolds bar en fluga i samma blåa färg.

Blake Lively på Met-galan 2018

2018 var temat ett blinkning åt katoliscismen, med en touch av Game of Thrones, och Blake bar en oerhört pampig beige och vinröd blåsa med gulddetaljer, även den från Versace. Den oerhört detaljrika och arbetade klänningen ska ha tagit 600 timmar att tillverka! Guldkorsetten och det massiva släpet matchades med en huvudbonad som stod ut som en gloria runt huvudet.

Blake Lively på Met-galan 2019

År 2019 avstod Blake Lively och Ryan Reynolds från Met-galan och många gav uttryck för sin saknad i sociala medier. Blake Lively var gravid med parets tredje barn, samtidigt som de hade en tvååring och en fyraåring hemma. Källor menade att paret hoppade över galan just för att de hade för mycket annat att jonglera med vid tidpunkten.

Instagramposten som avslöjar matchningen

Gigi Hadids kommentar är klockren!

Gensvaret på Blake Livelys Instagramslide som visar matchningen av matta och klänningar var enormt. Bland annat Gigi Hadid kommenterade:

”Hur tid i förväg behöver du säga åt Anna i vilken färg mattan ska vara”, skriver modellen, och refererar till den legendariska Anna Wintour som stått bakom galan sedan 2001.

Även skådespelerskan Cazzie David skriver: ”Gjorde du det här bara för att kunna göra en Instaslide fyra år senare? För i så fall förstår jag det.”

Matchade även 2022

Blake Lively valde inte att sluta matcha mattan helt efter sina tre år på rad. När Met-galan gjorde comeback 2022 var Blake ett av värdparen tillsammans med sin man Ryan Reynolds. Hon bar en kreation från Versace som var en hyllning till New Yorks arkitektur och den koppar-turkosa klänningen gick i liknande färger som den röda och blå mattan.

blake lively met galan 2022
Matt Baron/Shutterstock

Foto: Rex/Shutterstock

Källa: Elle.com

LÄS MER:

Decenniets 20 bästa röda mattan-looks

Här går kändisarna på röda mattan – för allra första gången

Blake Lively avslöjar detaljer om livet som trebarnsmamma