Billie Eilishs tuffa tid i rampljuset: ”Jag ville bara vara en tonåring”

Billie Eilish

TT
Världsstjärnan Billie Eilish är högaktuell med släppet av hennes andra album Happier than ever. Nu öppnar hon upp om hur framgångarna påverkat henne som ung artist.
28 juli, 2021
1:31

Efter reklamen: Billie Eilish stilresa genom åren

(1:31)

Billie Eilish debuterade 2016 med låten Ocean Eyes som snabbt kom till att bli viral och har idag över 624 miljoner streams på Spotify. Senare har hon släppt succélåtar som Bad guy, blivit flerfaldigt grammisbelönad och är just nu den sjuttonde mest spelade artisten i världen på Spotify. Hon är också 19 år gammal.

Slår rekord i förbeställningarna på Apple Music

Efter att debutalbumet Where do we go when we are asleep legat på Sverigetopplistan i sju veckor är det ingen överraskning att det nya redan blivit populärt innan det släpps. På fredag släpps Billie Eilish andra album Happier than ever och slår redan rekord i förbeställningarna. Med över en miljon som förbeställt albumet rapporterar Apple Music 1 att det är den mest beställda skivan i Apple Music historia.

”Tre dagar tills mitt album Happier Than Ever kommer ut och jag vill gråta när jag tänker på det” skriver Billie Eilish på sin Instagram i samband med albumsläppet.

Billie Eilish om kändisskapet

Trots de stora framgångarna berättar nu Billie att kändisskapet som kommit med det inte alltid varit vad hon önskat sig. Efter att ha slagit genom som världsartist redan som femtonåring fick Billie lämna en vanlig ungdom bakom sig.

– Jag hatade att gå ut. Jag hatade att gå på event. Jag hatade att bli igenkänd. Jag hatade att internet hade koll på mig. Jag ville bara vara en tonåring, säger hon i en intervju med LA Times.

Hon berättar också att tiden i pandemin har fått henne att reflektera över kändisskapet och hur det påverkat hennes syn på musiken, låtskrivandet och livet. Det har även resulterat i låten Getting Older som finns med på nya albumet.

– Saker som jag tycker om kan ibland bara förvandlas till saker som känns som en börda, och det är väldigt konstigt, säger hon.

Samtidigt tydliggör Billie Eilish i intervjun att hon inte tycker synd om sig själv på grund av kändisskapet.

– Jag håller med om att det är svårt. Folk som inte har vårt liv har ingen aning om hur tufft det är. Det är riktigt hemskt. Men man måste vara respektfull mot dem som har mycket mindre än vad du har, och vara medveten om sina privilegier och vara artig, antar jag, säger hon.

Foto: TT, Instagram