Billie Eilish slår rekord – toppar Billboard-listan

Billie Eilish Billboardlistan plats 1

Billie Eilish är 17 år och hennes karriär går som tåget. Hon blir nu första artist född på 2000-talet att toppa Billboards lista Hot 100. Självklart är det med singeln Bad Guy.
20 augusti, 2019

Låten Bad Guy tillhör Billie Eilish debutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, som släpptes i slutet av mars i år. Och om det är en låt som pumpats flitigt i högtalarna sedan dess så är det just den.

17-åringen toppar Billboard Hot 100 och knuffar därmed ner rapparen Lil Nas X och hans Old town road från förstaplatsen som han hållit i 19 veckor. Det här innebär också att Billie är den första artisten som är född på 2000-talet att knipa förstaplatsen på listan.

Faktum är att Lil Nax X faktiskt har knuffats ner till tredjeplatsen på listan. För på andraplatsen har turturduvorna Shawn Mendes och Camila Cabellos låt Señorita placerat sig.

Gratuleras av Lil Nas X

På sin Instastory kommenterar Billie själv framgången med en skärmdump på rekordrubriken följt av ett ”AYYYYYEEEE WE MADE IT” (såklart med stora bokstäver).

Lil Nas X har också kommenterat det faktum att han inte längre än nummer ett.

Grattis till Billie Eilish!! Du förtjänar det här!!”, Twittrade han.

Skriver musik med storebror

Billie Eilish skriver sin musik ihop med sin storebror Finneas O’Connell. Han har producerat hennes album och faktum är att det spelades in i hans gamla rum hemma hos föräldrarna, där Billie fortfarande bor.

Första slingan i albumet är faktiskt en konversation mellan Billie och Finneas, där hon säger att hon tagit ut sin bettskena och att ”här är albumet”, följt av ett gapskratt. Klippet är bara 15 sekunder långt. Därefter får du som lyssnare avnjuta Bad Guy.

I sommar spelade Billie Eilish i Stockholm, när hon besökte Lollapalooza som hölls på Gärdet. Hon är just nu ute på världsturné med planerade spelningar i bland annat Schweiz, innan hon åker vidare till Ryssland, Italien, Spanien, Portugal och Tyskland för att senare avsluta i USA och Mexiko.

Läs mer:

10 saker du behöver veta om Billie Eilish

Billie Eilish: ”Mamma och pappa turnerar med mig”

Lollapalooza kommer tillbaka till Sverige 2020