Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Billie Eilish om hur sociala medier påverkat självförtroendet

02 aug, 2021 
AvLinda Strömbäck
AvLinda Strömbäck
Billie Eilish
Billie Eilish öppnar upp om osäkerheten kring kroppen och nya låten OverHeated som tillägnas alla som uppmuntrar det ouppnåeliga kroppsidealet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 saker du vill veta om Billie EilishBrand logo
10 saker du vill veta om Billie Eilish

Superstjärnan Billie Eilish är nu aktuell med hennes andra album Happier than ever. I en intervju med The Guardian berättar hon om det försämrade självförtroendet kring sin kropp och hur sociala medier bidragit till det.

Billie Eilish om sociala medier

– Jag ser hur personer online ser ut på ett sätt som jag aldrig gjort. Och jag tänker direkt ” gud, hur kan de se ut så där”. Jag vet hur den här industrin fungerar och vad folk egentligen använder för sådana foton. Jag vet att det som ser äkta ut kan vara fejk. Men ändå så tänker jag ”herregud”, och det får mig att må riktigt dåligt, berättar stjärnan i intervjun med the Guardian.

Annons

Billie berättar att hon trots intrycken från sociala medier är självsäker i sig själv men att det är just synen som kroppen som påverkas.

–Jag är ganska självsäker i vem jag är och jag är väldigt lycklig över mitt liv, men jag uppenbarligen är inte särskilt nöjd med min kropp, säger Billie Eilish innan hon tillägger:

– Men vem är det?

Billie Eilish om relationen till kroppen

Billie berättar att utöver sociala medier är det fotografierna av henne på scenen som påverkat hennes syn på sin kropp.

–Jag har behövt sluta tänka på min kropp när jag är på scenen. Speciellt eftersom jag bär kläder som är större och lättare att röra sig i utan att visa allt. De kan vara riktigt osmickrande. På bilder vet jag inte ens vad det ser ut som. Men jag behöver bara separera dem två grejerna eftersom jag har en hemsk relation med min kropp, berättar Billie men reflekterar också kring den underliga synen på kroppar idag.

Annons

– Egentligen behöver vi bara våra kroppar till att äta, gå och bajsa. Vi behöver dem bara för att överleva. Det är löjligt att någon ens bryr sig om kroppar alls. Liksom, varför? Varför bryr vi oss?

Billie Eilish om ouppnåeliga kroppsideal

Ämnet som artisten tidigare valt att debattera har även fått sig en egen låt på nya albumet.

OverHeated handlar om alla som uppmuntrar ouppnåeliga kroppsideal. Det är helt okej att göra plastikoperationer – gör det, gör det som gör dig lycklig. Men det är när du förnekar det och säger ”det här är mitt naturliga jag och om du bara försöker lite hårdare så kan du också se ut så här.” Det gör mig på riktigt rasande. Det är så hemskt för unga tjejer – och killar – att se sånt, säger Bille Eilish.

Foto: TT, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons