Billie Eilish om förändringen genom åren: “Många som hatar mig nu”

billie eilish

För femte året i rad svarar Billie Eilish, 19, på samma frågor i en intervju med Vanity Fair. Insikten stjärnan fått är att hennes populäritet har dalat med tiden.
01 december, 2021
Billie Eilish stilresa genom åren
1:31

Efter reklamen: Billie Eilish stilresa genom åren

(1:31)

Slå på ljud

År 2016 slog en då 15 år gammal Billie Eilish igenom med singlar som Six Feet Under och Ocean Eyes. Året därpå var hon erkänd nog att få intervjuas av ansedda Vanity Fair. I formatet Time Capsule (tidskapsel) tar tidskriften tempen på kändisars utveckling under det gångna året. Nu har det blivit en årlig tradition att Vanity Fair ställer samma uppsättning frågor till just Billie Eilish. I den senaste intervjun reflekterar stjärnan över hur hennes ängslighet har sjunkit i takt med att populariteten dalat.

– Det är så många som hatar mig nu att jag inte är orolig längre, säger hon.

Billie Eilish stil från år till år

montage på billie eilish från youtube-klibb

Montage från Vanity Fairs Youtube-klipp visar hur Billie Eilish stil skiftat över åren.

I ett montage i den Youtube-video som Vanity Fair laddat upp syns Billies fem olika intervjutillfällen samlade på samma gång. Först och främst blir det tydligt hur stjärnans stil har skiftat från år till år. De två första intervjuerna gavs 2017 och 2018, och då hade hon lavenderfärgat respektive blått uppsatt hårsvall. I intervjuerna från 2019 och 2000 bär hon neonfärgade gröna rötter och mörkbruna/svarta längder. I årets upplaga har Billie gått över till en kort platinablond frisyr med lugg.

– Femte året, nu kör vi, säger Billie i intervjun som kors-klippts med alla de föregående årens videoinspelningar.

Billie räknar i de olika klippen upp hur många följare hon har på Instagram. År 2017 svarade hon 257K följare, år 2021 är siffran 94,1 miljoner. Billie berättar vilken bild som fått flest gilla-markeringar 2021 och det är den hon lade upp med sitt nyfärgade blonda hår, vilket gillats av över 23 miljoner följare.

– Det är galet, säger Billie.

Smälter in med blont hår

Billie påpekar att hennes blonda hår har gjort det enklare att smälta in bland folk.

– Min attityd brukade vara att ”jag kan inte gå ut, jag kan inte röra mig här och där”. Tidigare kunde jag inte ens gå till en park eller gå ut och köpa mat eller kaffe. Det skrämde mig så mycket, säger hon i videon.

billie eilish gömmer sig

Länge försökte Billie Eilish gömma sig bakom sina kläder.

– Under det senaste året har jag ändrat på det tänket vilket jag är tacksam för, fortsätter hon. Att vara bekväm nog att gå ut utan en mössa, luva, solglasögon och ansiktsmask, och jacka, och att hålla för ansiktet med handen, är så mycket bättre. Jag behöver inte leva sådär och jag har insett det i år.

STjärnan avslöjar sina egna lögner

En av frågorna som ställs under intervjun är om Billie känner sig pressad på något vis. I 2021 års version svarar Billie att hon har ljugit tidigare år då hon svarat nej på frågan, alternativt försökt övertyga människor om att hon känner press men att ingenting kan rubba henne.

– Jag vet att jag visst brydde mig och att jag bara hittade på dumma citat för att låtsas som om jag inte kände mig pressad, säger Billie nu.

– Jag brukade ha massa inspirerande citat redo att ge hela tiden, men jag höll inte ens med om dem själv.

Billie konstaterar att pressen hon känner av idag är annorlunda mot den hon kände för fem år sedan.

– Jag känner mycket press. Men jag skulle också säga att jag brukade vara mer omtyckt. I stort sett alla älskade mig förut om jag ska vara ärlig. Jag var rädd att jag skulle förlora den kärleken för jag ville ha den kvar, säger Billie.

– Nu ser jag det mer så här, om du gillar mig så gillar du mig, gillar du inte mig så gör du inte det. Det är så många som hatar mig nu.

Se hela intervjun med Billie Eilish från Vanity Fair i spelaren nedan!

Foto: TT, Youtube

Källa: Vanity Fair, Expressen