Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Billie Eilish: ”Mamma och pappa turnerar med mig”

28 maj, 2019 
Billie Eilish kommer till Sverige i Juni
Hon är popfenomenet som älskar The Office, skriver låtar ihop med sin storebror och har mamma och pappa med på turné. Möt Billie Eilish, 17-åringen som tar världen med storm och gärna pratar om sin bettskena.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns många siffror som gör att Billie Eilish karriär sticker ut. Här är några av dem: Hon är 17 år. Hon har på tre år fått 7,1 miljarder streams världen över och 80 miljoner av dessa är i Sverige. Hennes album When we all fall asleep where do we go?, släpptes i slutet av mars. Efter att ha uppträtt på årets Coachella-festival är det nu dags för världsturné.

Musiken skriver och producerar hon ihop med sin storebror Finneas O’Connel i hans rum i barndomshemmet i Los Angeles där hon fortfarande bor kvar och blev hemundervisad under uppväxten.

– Grejen med hemundervisning är att det gav mig tid att faktiskt inse vad jag ville göra redan tidigt. Musiken var aldrig en hobby, den var alltid där, säger hon i en intervju med amerikanska ELLE.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

14 sekunder med utropstecken

Hon är inte stereotypen för en popstjärna, tvärt om. Till exempel inleds hennes album med 14 sekunder hon döpt till ”!!!!!!!”. Bakom de sju utropstecknen gömmer sig en kort konversation mellan henne och Finneas där hon säger att hon tagit ut sin bettskena och att ”det här är albumet”, följt av ett gapskratt. Det känns som att man får vara med.

Annons

2016 publicerade hon och storebror Finneas låten ”Ocean Eyes” online, en låt han egentligen skrivit till sitt band. Plötsligt sa det pang. Billie blev viral och gör, i brist på bättre ord: kometkarriär.

– Helt ärligt så känns det som att jag håller på att tappa det lite. Men jag har min bror, vi skriver allt tillsammans och han producerar mina låtar. Och min mamma och pappa turnerar med mig. När jag är borta hemifrån så har jag åtminstone mitt hem med mig på ett sätt.

”My strange addiction”, låt nummer nio på albumet, eller åtta om man inte räknar med bettskene-inslaget på 14 sekunder, inleds med repliker från tv-serien ”The Office”. Billie Eilish har sett alla avsnitt i alla säsonger 11 gånger om och ser det som terapi.

Hemlig anteckningsbok

I sitt sovrum har hon pennor upptejpade på väggen ovanför sängen för att alltid kunna skriva de gångerna hon vaknar upp mitt i natten. I samma ELLE-intervju avslöjar hon att hon har en hemlig anteckningsbok som hålls gömd.

Annons

– Det finns mycket personliga grejer här i som jag inte ens vill att mina föräldrar ska läsa.

Den som sett ett par bilder på Billie Eilish noterar snabbt att hon ofta klär sig i oversize-plagg i en färg och har minst minst fyra halsband som accessoar. Och det finns en anledning till det.

– Jag klär mig alltid såhär och har alltid gjort det. Jag vill att folk ska titta på mig. Jag vill bli ihågkommen. Även innan jag var artist så ville jag gå ut och se personer vrida på huvudet.

Fredagen den 28 juni kommer hon till Sverige för att uppträda på festivalen Lollapalooza, som hålls på Gärdet i Stockholm.

Läs mer:

10 saker du behöver veta om Billie Eilish

Lista: Här är kvinnorna som är mest spelade på Spotify

12 kändisars streetstyle på Coachella 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons