Billie Eilish förutspår kritiken efter omslagsbilden till Vouge

Billie Eilish släpper snart nytt!

Instagram
Billie Eilish är inte rädd för att gå sin egen väg. När det var dags för henne att pryda brittiska Vouges omslag valde hon att göra det stylad som en pinuppa. Det valet väntar hon sig nu kritik för.
03 maj, 2021
Billie Eilish stilresa genom åren
1:31

Efter reklamen: Billie Eilish stilresa genom åren

(1:31)

Slå på ljud

På brittiska Vouges juninummer är det Billie Eilish som stoltserar med en glamorös pinup-look och det blonda håret som gjorde megasuccé på sociala medier i mars.

När hon delade med sig av sin nya frisyr blev inlägget det snabbaste i Instagrams historia att nå en miljon likes. Bara sex minuter tog det innan den barriären var bruten, och i dag är inlägget det tredje mest gillade någonsin. Det är bara rapparen XXXTentacions sista bild innan hans bortgång och det världsberömda ägget som har fler likes.

Bilderna i magasinet är tagna flera veckor innan det stora håravslöjandet, och det var mycket riktigt så som fansen trodde: Billie Eilish hade en svartgrön peruk på sig för att dölja den nya frisyren.

Billie Eilish förutser kritiken

Med den nya looken kommer också ett nytt album. Happier than ever blir hennes andra album, och kommer att släppas i slutet av juli.

I intervjun med Vouge framgår det att det var Billie Eilish själv som valde hur hon skulle bli stylad, och att hon önskade en klassisk pinup-stil. Inför fotograferingen förutspår hon också delar av kritiken som hon misstänker kommer riktas mot henne.

– Om du är kroppspositiv, varför ska du då ha korsett? Varför ska du inte då visa upp din riktiga kropp? Min grej är att jag kan göra vad jag än vill, säger hon och tillägger:

– Allt handlar om vad som får dig att må bra. Om du vill operera dig, operera dig. Om du vill ha en klänning som någon tycker att du ser för stor i, fuck it – om du känner att du ser bra ut så ser du bra ut.

Billie Eilish svar till kritikerna

I intervjun pratar hon också om unga kvinnor som blir sexuellt utnyttjade, hur svårt det kan vara att inse att man är ett offer och att dessutom få höra att det är ens eget fel. Det har hon pratat om tidigare, och sina egna erfarenheter av det. Det är också något som hon förväntar sig få kritik för efter bilderna i magasinet.

– Så du tänker klaga på att du blev utnyttjad som minderårig, men sen tänker du visa upp dina tuttar?, härmar hon kritikerna och svarar själv:

– Ja, det tänker jag, motherfucker! Det tänker jag göra för det finns ingen ursäkt.

Foto: Instagram