Billie Eilish förföljd av stalker: "Känner mig inte säker längre"

Billie Eilish förföljd av stalker: "Känner mig inte säker längre"

Världsstjärnan Billie Eilish har blivit förföljd av en man som vid flera tillfällen dykt upp utanför hennes hus. Nu har mannen dömts.
22 juni, 2020
Kvinnorna som tjänar mest i Hollywood
Slå på ljud

Sångerskan Billie Eilish är bara 18 år gammal, men är redan en av de hetaste artisterna i musikbranschen. Med hitlåtar som streamats miljarder gånger och fyra utsålda Nordamerika-turnéer är hon populärare än någonsin – och tog också storslam på Grammy Awards 2020.

Eilish blev nämligen den yngsta artisten genom tiderna som kammat hem samtliga storkategorier på galan; Årets album, Årets skiva, Årets låt och Årets nya artist.

En bild på artisten Billie Eilish på Grammy Awards 2020.

Billie Eilish vann fyra stora priser på Grammy Awards 2020.

Billie Eilish’s stalker får besöksförbud

Men framgången har sin baksida. Billie Eilish har nämligen blivit förföljd av en stalker, en man som vid flera tillfällen befunnit sig utanför hennes hus mitt under den rådande coronapandemin. Mannen bar ingen ansiktsmask och rörde vid såväl dörrklocka och dörrhandtag utan handskar, något som fått Billie och hennes familj att frukta för sina liv, skriver sajten TMZ.

I familjens ansökan om tillfälligt kontaktförbud, som upprättades i maj, framkommer det att mannen dykt upp vid huset sju gånger på bara några dagar:

”Min pappa bad honom flera gånger att gå därifrån, men han vägrade”, uppger artisten i ansökan.

Stalkern har nu dömts till tre års permanent besöksförbud och måste hålla sig på 100 meters avstånd från Eilish och hennes familj. Han får heller inte försöka kontakta sångerskan, eller besöka några av platserna där hon arbetar.

”Det var så traumatiserande”

Tyvärr är det här inte första gången som Billie Eilish drabbats av stalkers. Efter att familjens adress läckt ut på nätet förra året uppsöktes bostaden av flera obehagliga fans, bland annat ”en läskig äldre man”:

– Det var så traumatiserande. Jag känner mig inte säker i mitt hus längre, och det suger. Jag älskar ju mitt hus, berättar artisten i en intervju med tidningen Rolling Stone.

Foto: TT

LÄS MER: 

Billie Eilish’s starka film om kroppsskammande: ”Inte mitt ansvar”

Uniqlo i designsamarbete med Billie Eilish och Takashi Murakami

Justin Biebers tårfyllda budskap till Billie Eilish