Billie Eilish berättar om sin första – och värsta dejt

En dålig kyss, en butler i en annan biosalong och ett gråtande barn. Billie Eilish första dejt är också hennes värsta. Men vad gör det när man erövrar världen en scen i taget?
07 oktober, 2019

Det 17-åriga stjärnskottet Billie Eilish är fullt upptagen med sin pågående världsturné. Samtidigt pryder hon tidningsomslag, engagerar sig i klimatfrågan och varvar framträdanden med intervjuer.

I en ny radiointervju med Howard Stern berättar hon om sin första dejt, som också var hennes värsta.

– Jag gick på dejt en gång. Det var när jag var 13 och vi var på bio. Det var dagen före alla hjärtans dag och han kysste mig och sa ”Det där var inte lika magiskt som jag trodde att det skulle vara”, säger hon.

Butler med på bio

Som om inte det vore nog slutade dejten med att killen blev upphämtad av en anställd.

– Han var superrik och sen hämtade hans butler, ja, seriöst, hans butler, honom. Han var där hela tiden men i annan biosalong. Han tog med sig honom och sen var jag kvar där.

Hon berättar att ingen informerade henne om att de skulle åka. Dagen blev ännu sämre när ett barn gick fram till henne och hon log men barnet reagerade genom att börja störtböla.

– Och jag gick hem och grät.

I studion med storebror Finneas

Hon avslutar dock med att ge sin gamla dejt en känga.

– Snubben är skitful nu.

Kommentaren får hennes storebror, Finneas, som också befinner sig i studion, att gapskratta.

Billie Eilish på scen

Foto: TT

Billie Eilish skriver sin musik ihop med sin storebror, Finneas O’Connel som också är musiker och producerar hennes musik. Helst jobbar de i hans rum i huset hos föräldrarna i Los Angeles där de båda växt upp. Faktum är att Billie Eilish fortfarande bor hemma och att hon har mamma och pappa med sig på turné.

Syskonen har en nära relation och uppträder ofta tillsammans. Hennes album When we all fall asleep where do we go?, som släpptes i slutet av mars i år, inleds med ett kort samtal mellan henne och Finneas. Billie säger att hon tagit ut sin bettskena och att ”det här är albumet”, följt av ett gapskratt från båda två.

LÄS MER:

Billie Eilish och Woody Harrelson gör klimatstatement på Youtube

Billie Eilish slår rekord – toppar Billboard-listan

10 saker du behöver veta om Billie Eilish