Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Bill Skarsgård och Lily-Rose Depp ryktas spela mot varandra i vampyrklassikern

03 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Bill Skarsgård och Lily Rose Depp
Bill Skarsgård fortsätter sin internationella karriär genom att gestalta läskiga karaktärer i rysliga filmer – nu tillsammans med Lily-Rose Depp. Här är allt vi vet om nytolkningen av skräckfilmen Nosferatu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 svenska filmer som har premiär under hösten 2022Brand logo
5 svenska filmer som har premiär under hösten 2022

Bill Skarsgård har sedan sitt internationella genombrott som skräckclownen Pennywise i filmen It, fortsatt leverera kalla kårar i Hollywood. Bland annat har han spelat i amerikanska skräckserien Hemlock Grove och senare It-uppföljaren Chapter Two. Nu väntas det svenska stjärnskottet göra ytterligare en skräckfilm – denna gång en nytolkning av filmklassikern Nosferatu tillsammans med Lily-Rose Depp.

Nya filmen Nosferatu

Skräckfilmen Nosferatu beskrivs som en nyversion av originalet med samma namn, som först kom ut som stumfilm 1922. Originalet sägs vara den första tolkningen av Bram Stokers roman Dracula från 1897 och skapades av F.W. Murnau. Handlingen utspelar sig då i Karpaterna, där en tysk fastighetsmäklare skickar sin medarbetare för att diskutera ett fastighetsköp med Greve Orlok – som visar sig vara vampyr.

Filmen Nosferatu 1922
Filmen Nosferatu 1922

Skräck-regissören Robert Eggers, som nu skapat en ny tolkning av den klassiska filmen, beskriver istället nysatsningen som en gotisk saga om besatthet, där en plågad kvinna blir förföljd av en vampyr i 1800-talets Tyskland.

Annons

Robert Eggers har tidigare gjort filmer som The Witch, The Lighthouse och The Northman – där Alexander Skarsgård spelade i huvudrollen som vikingaprinsen Amleth. Men i Eggers nya passionsprojekt, Nosferatu, är det Bill Skarsgård som tar huvudrollen i den välkända vampyr-berättelsen.

Lily Rose Depp och Bill Skarsgård i Nosferatu

Efter flera års väntan, och flera olika rollsättningar för de två huvudrollerna i Nosferatu, verkar nu skräckfilms-manuset närma sig inspelning. Enligt Deadline är det Bill Skarsgård tar rollen som den transsylvaniske vampyren Orlok – tidigare var det nämligen Harry Styles som var tänk för rollen som greven, men som efter tidsbrist och krockande scheman, tackade nej till rollen.

Även Bills motspelare i filmen rapporteras vara klar för nytolkningen. I rollen som den förföljda kvinnan väntas vi nämligen se Lily-Rose Depp, skriver Deadline. Lily-Rose Depp har tidigare gjort filmer som sci-fi filmen Voyager, komedin Silent Night och psykologiska dramat Wolf – men gör nu huvudrollsdebut i skräckgenren med nya filmen Nosferatu.

Lily Rose Depp
Lily-Rose Depp

Källa: Unilad, Movezine, Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons