Bilder på skådisarna i O.C. – första och sista avsnittet

Så såg skådisarna i O.C. ut i första och sista avsnittet – se skillnaden

Minns du skådisarna i O.C.? Här är bilder på Marissa, Ryan, Summer och Seth i första respektive sista avsnittet.
07 juni, 2020
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Slå på ljud

När O.C. hade premiär blev succén snabbt ett faktum – och i dag är serien mer eller mindre kultförklarad.

Historien kretsar kring de rika familjerna i Orange County i Kalifornien, och i fokus står tonåringarna Ryan Atwood (Ben McKenzie), Seth Cohen (Adam Brody), Marissa Cooper (Mischa Barton) och Summer Roberts (Rachel Bilson). Fyra vänner vars vardag kantas av kärlek och gemenskap, hjärtesorg och dramatik.

Sammanlagt blev det 92 avsnitt av serien, fördelat över fyra säsonger. Det första sändes i augusti 2003 och det sista visades i februari 2007.

Nedan syns bilder på skådisarna från det första respektive sista avsnittet – se skillnaden:

Ryan Atwood

Ryan Atwood i OC

När O.C. hade premiär var Ben McKenzies 25 år gamla, fyra år senare sändes det sista avsnittet och då var han 29.

I seriens första säsong flyttar Ben McKenzies rollkaraktär, Ryan Atwood, in hos familjen Cohen. Han kommer från ett stökigt problemområde Chino, och Cohens gästvänlighet ger honom möjligheten att börja om. Vägen till en normal vardag är svajig, men med tiden hittar Ryan sin roll i Orange County.

I det allra sista avsnittet får man se hur Ryan, välklädd i kostymbyxor och skjorta, får syn på en ensam kille i tonåren och frågar om han behöver hjälp. Precis på samma sätt som Cohens frågade honom ett par år tidigare.

Marissa Cooper

Marissa Cooper i OC

Mischa Barton var med i O.C. i tre säsonger.

När Mischa Barton intog rollen som Marissa Cooper var hon 17 år gammal. I seriens tredje säsong är Marissa på väg till Grekland för att segla med sin pappa. Ryan kör henne till flygplatsen, men på väg dit rammar Kevin deras bil och Marissa skadas svårt. Hon avlider sedan i Ryans armar.

Säsong tre blev alltså Mischa Bartons sista, och när den sändes var hon 20 år.

Summer Roberts

Summer Roberts i OC

Rachel Bilson var 22 år när O.C. hade premiär, och 26 år när seriens avslutades.

I början av O.C. bryr sig Summer mest om fester och killar. Men när Ryan kommer in i bilden börjar Summer ofrivilligt träffa Seth, och efter ett tag faller hon för hans charm och de blir tillsammans.

I säsong fyra har Summer börjat plugga på Brown University – och hunnit förändras helst. Från jakt på status i säsong ett till kämpe för miljön i säsong fyra. Väl tillbaka i Orange County hittar Summer och Seth tillbaka till varandra och i slutet av serien gifter de sig.

Seth Cohen

seth cohen i OC

Adam Brody spelade i alla säsonger av O.C.

När O.C. hade premiär var Adam Brody 24 år gammal. Där spelade han rollen som Seth Cohan, killen som sedan grundskolan varit kär i Summer – och till och med döpt en båt efter henne. Lyckligtvis besvarades kärleken redan i säsong ett, och även om paret hann göra slut ett par gånger längst vägen avslutas serien med att de gifter sig.

När det sista avsnittet kom var Adam Brody 28 år gammal.

Foto: Skärmdumpar från serien 

LÄS MER:

Minns du skådisarna i O.C.? Så ser de ut i dag

17 scener från The O.C. som vi aldrig glömmer

Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag