Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Bianca Ingrossos viktiga uppmaning till andra influencers

15 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
Bianca Ingrossos viktiga uppmaning till andra influencers
Bianca Ingrosso har pratat mycket om att hon lider av bulimi. Nu uppmanar hon andra offentliga personer att tänka sig för innan de pratar om sina ätstörningar.
”Nu är jag ganska hård, men det är så det är”, förklarar hon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på InstagramBrand logo
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

 

Tv-profilen och influencern Bianca Ingrosso, 25, har varit öppen med att hon lider av bulimi. I sitt hyllade sommarprat 2018 berättade hon om hur tufft det varit att leva med sjukdomen i alla år, att hon insjuknade redan som liten och att återfall förekommer. Och Bianca är långt ifrån ensam. Enligt statistik från Socialstyrelsen har antalet som lider av en ätstörning ökat med nästan 40 procent de senaste tio åren.

Så sent som i början av 2020 erkände Bianca för sina följare att hon fått ännu ett återfall, något hon beskrev som ”en käftsmäll” efter månader utan ångest.

”Vi alla får bakslag ibland men anledningen till att jag skriver detta är för att ni är dem jag alltid berättar först till och NU FAN TAR VI TAG I DETTA. 2020 skulle ju bli VÅRT ÅR”, skrev hon i en Instagram story då.

”Det finns väldigt jobbiga dagar med min bulimi”

Trots nya tag i början av året förklarar hon nu i en ny video hur hon påverkas av sjukdomen idag.

Annons

– Min bulimi är väldigt kopplad till min ångest, men ja, ibland kräks jag och jag skulle till hundra procent säga att jag fortfarande lider väldigt mycket av min bulimi och att jag har bulimi. Den är påtaglig, ibland har jag den i schack och jag hittar så många bra lösningar, är stark och självsäker i mig själv. Men som sagt, det finns väldigt jobbiga dagar med min bulimi, säger Bianca Ingrosso nu.

Uppmaningen till andra offentliga personer

I samma veva uppmanar hon andra offentliga personer att tänka sig för ett varv extra när det kommer till att uttrycka sig kring sin egna ätstörning. Hon förklarar att hon är medveten om att hennes berättelse både triggat och hjälpt andra, och att hon är medveten om att det är svårt att prata om det.

– När folk pratar om sina egna erfarenheter och tar upp specifika mått, specifika antal gånger de spydde, specifikt vad de åt, kilometer de sprang, hastighet … de siffrorna triggar mer än det hjälper. För dem som inte har nån ätstörning spelar det ingen roll vad du säger, för de kan ändå inte relatera. Nu är jag ganska hård, men det är så det är. Och de som lider av ätstörning och kroppshets kommer ta till sig av siffrorna och jämföra, säger hon och fortsätter:

– Ska man prata om det här ämnet offentligt så måste man lära sig och läsa på om exakt hur man ska prata om det. Jag kan bli så irriterad och förbannad när jag ser människor prata om det här, och det enda som sker är att det triggar så många.

Foto: TT

LÄS MER:

Därför vägrar Bianca Ingrosso att skaffa TikTok

Bianca Ingrosso säljer Caia Cosmetics

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgrens galna miljonsuccé

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons