Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Bianca Ingrossos karriärresa: Från starten till idag

22 apr, 2021 
AvJessica Rådne
bianca ingrosso
Bianca Ingrosso har klättrat stadigt på karriärstegen – från Junior Eurovision Song Contest via bloggare till ägare av sminkimperiet Caia och drottning av Instagram. Här är hennes karriärresa, från då till nu.
Annons
Bianca Ingrossos stilresa genom årenBrand logo
Bianca Ingrossos stilresa genom åren

Bianca Ingrosso föddes in i den kändistäta familjen Wahlgren-Ingrosso 1994. Som liten var hon känd för att ha kända föräldrar, showstjärnan Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso.

Men hon har jobbat hårt och beslutsamt på att bygga sig ett eget namn, och är idag en stjärna som lyser av egen kraft. Här är hur Bianca Ingrossos karriär har vuxit sig starkare, år för år.

2006: Junior Eurovision Song Contest

bianca ingrosso och maja eriksson
Bianca Ingrosso och Maja Eriksson 2006.

Bianca Ingrosso var endast 12 år när hon deltog i svenska Stage Junior 2006, uttagningen inför Junior Eurovision Song Contest samma år. Bianca och hennes kompis Maja Eriksson tog sig vidare till den internationella tävlingen med sitt bidrag Kan det bli vi två. Duon slutade på en andra plats och drömmar om en artistkarriär hade nu väckts.

Annons

2007: Sound of Music på Göta Lejon

Året därpå kammade Bianca hem en roll i musikalen Sound of Music på privatteatern Göta Lejon i Stockholm. Hon spelade Lovisa von Tapp, ett av barnen i uppsättningen. En av de andra barnskådespelarna var självaste Zara Larsson! Bianca hade rollen under ett år och deltog även i en sommarturné med ensemblen. På sin blogg har hon beskrivit tiden som ”en dröm som blev sann”.

2008-2009: Hujeda mig så många sånger

I föreställningen Hujeda mig så många sånger spelade Bianca mot lillebror Benjamin Ingrosso. Pjäsen gick en sommar på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård och regisserades av syskonens morbror, Linus Wahlgren. Precis som i fallet med Sound of Music ledde succén med föreställningen till en sommarturné i Sverige nästkommande år.

2013: Börjar blogga – med mammas hjälp

bianca ingrosso på röda mattan 2013
Bianca Ingrosso 19 år.

Som 19-åring startade Bianca sin blogg, biancaingrosso.se. Artistdrömmarna var nedlagda och nu började istället en resa mot att livnära sig på blogginlägg och annonsvisningar. Så väl Bianca som mamma Pernilla Wahlgren har långt senare erkänt att det var Pernilla som spökskrev mycket av innehållet, då Bianca inte riktigt kände sig motiverad att hålla igång flödet. Intresset för kändisbarnets liv i sus och dos visade sig emellertid stort då följarskaran växte i stadig takt.

Annons

2016: Premiär för Wahlgrens värld på Kanal 5

När Pernilla Wahlgrens realitysåpa på Kanal 5 hade premiär 2016 exploderade intresset för hennes älskvärda showbiz-familj. Både Bianca och Benjamin bodde hemma i den gröna Lidingökåken i programmets begynnelse, och snabbt blev Bianca en av seriens huvudpersoner. Under säsongernas gång har vi sedan kunnat följa Biancas flytt till sin första egna lägenhet i Norra Djurgårdsstaden, och i takt med att pengarna tickar in, uppgradering till anrika Östermalm.

2016: Startar Youtube-kanal

I samband med att Wahlgrens värld gör dundersuccé på gammel-tv startar Bianca sin Youtube-kanal. Här lägger hon upp videodagböcker, vloggar, med innehåll som lockar till sig fans och nya följare. Kanalen blir som en förlängning av bloggen med frispråkigt tugg, Q&A’s, reklamsamarbeten, shoppingtips och mycket mer. Bianca nomineras några år in i Youtube-karriären på galan Guldtuben i kategorin Årets youtuber.

2016: Tävlar i Let’s Dance på TV4

bianca ingrosso i lets dance
Bianca Ingrosso tävlar i Let's Dance 2016.

Efter att både mamma Pernilla Wahlgren och lillebror Benjamin Ingrosso deltagit i TV4:s Let’s Dance, år 2012 respektive 2014, var det Biancas tur att snöra på sin dansskorna. Hon dansade sig till en andraplacering tillsammans med partnern Alexander Svanberg. Vinnare det året blev dansbandsprofilen Elisa Lindström.

Annons

2016: Startar Bianca Ingrosso AB

Samma år registrerade Bianca sitt egna aktiebolag, Bianca Ingrosso AB. I beskrivningen till Bolagsverket stod att bolaget ska bedriva ”bloggverksamhet, annonsplatsförsäljning, reklaminlägg och diverse uppdrag inom mode och make-up på olika sociala medier”. Nu startade Bianca på allvar sin klättring mot att bli Sveriges största influencer. I en intervju med Perfect Guide har Bianca berättat att hon kan ta 200 000 kronor i betalt för en bild i sitt flöde.

2017: Podcasten Alice & Bianca med Alice Stenlöf

bianca ingrosso och alice stenlöf o globen 2019
Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf poddar i Globen.

Forna bästisen Alice Stenlöf var Biancas partner in crime när hon startade podcasten Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B. De beskrev den som ”en kittlande podcast där inget ämne är förbjudet”. Succén ledde till att BFF:sen år 2019 sålde ut Globen när det vankades live-inspelning. Bianca och Alices ”showcast” sändes senare på Kanal 5 och finns idag att hitta på Youtube. Kort efter lade de ned den populära podden, enligt egen utsago för att rädda vänskapen.

Annons

2018: Jurymedlem i Talang på TV4

Vid det här laget var Bianca ett vant tv-proffs. När hon erbjöds att sitta med i juryn på TV4:s talangtävling tackade hon ja utan att blinka. Bianca har själv beskrivit att Talang är som att titta på Youtube live, med galna och oväntade klipp som överraskar henne gång på gång. Bianca tycks stortrivas i rollen för hon har den än idag.

2018: Pratar i Sommar i P1

bianca ingrossi i sommar i p1
Bianca Ingrosso sommarpratar i P1.

Sommaren 2018 släpptes ett hudlöst avsnitt av Sommar i P1 där Bianca Ingrosso berättade om sina upplevelser av bulimi och hur föräldrarnas skilsmässa påverkat henne i livet. Programmet slog rekord med över en miljon lyssnare första veckan.

Annons

2019: Lanserar Caia Cosmetics

Likt en svensk Kylie Jenner har Bianca Ingrosso byggt upp ett sminkimperium genom e-handel och reklam i sina sociala medier. Vid lanseringen av Caia Cosmetics kraschade sajten och lagret sålde slut på två timmar.

2020: Bianca Ingrosso säljer halva Caia Cosmetica

När succén med bolaget var ett absolut faktum gjorde Bianca ett oväntat drag – hon sålde halva sitt hjärtebarn. Därefter skrattade hon hela vägen till banken där 60 miljoner kronor väntade på henne.

Caia Cosmetics hade vid det laget sålt över 600 000 produkter på 1,5 år i över 30 länder, och nu väntade en omfattande internationell expandering. ”Det här är bara början”, menade Bianca i ett uttalande till pressen.

2021: Framtiden väntar

bianca ingrosso i talang på tv4
Bianca Ingrosso fortsätter att skörda succéer.

Idag är Bianca Ingrosso Sveriges största influencer. Hon har 1,2 miljoner följare på Instagram, syns i Wahlgrens värld på Kanal 5, i Talang på TV4 och lägger upp vloggar på Youtube. Bianca fortsätter att göra flitig reklam för sina sminkprodukter samt pendlar mellan sin lya på Östermalm och nya lyxiga lägenhet i Palma de Mallorca. Allt hon tar i blir till guld och framtiden i rampljuset, om hon väljer att stanna kvar där, ser riktigt ljus ut.

Foto: TT

Annons