Bianca Ingrosso talar ut efter hatet: ”Jag är ingen elak människa”

09 mar, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Bianca Ingrossos starka ord om näthatet.
I en ny vlogg tar Bianca Ingrosso upp förra veckans hatstorm mot henne.
Samtidigt tackar hon för det stöd och den kärlek som kom efter hennes tårfyllda Instagram-inlägg.
Annons
5 saker om Bianca Ingrosso som du kanske inte visste
5 saker om Bianca Ingrosso som du kanske inte visste

Förra veckan delade Bianca Ingrosso två uppmärksammade inlägg på sin Instagram story. I det ena berättade hon att hon var tvungen att ta en paus från plattformen eftersom hon fått utstå så mycket hat. I det andra syns en förtvivlad Bianca Ingrosso gråta i en bil.

”Kan ni snälla sluta tagga mig i era storys där ni skriver vidriga meningar om mig (…) Och om det är mina tårar som krävs för att det ska ta slut så…”, skriver hon till klippet.

Hatet kom efter att hon synts i en reklamfilm för Deodoc som säljer intimvårdsprodukter, och vissa tyckte att den var glamouriserande och sexistisk, medan andra var av åsikten att den var lekfull och ärlig.

”Helt sinnessjukt”

Efter att Bianca Ingrosso lade upp sina storys överöstes hon av kärlek och stöd från flera håll och kanter. Något hon pratar om i sin senaste vlogg.

– Den kärleksbomb som jag fick efteråt var nog det mäktigaste som jag upplevt. Jag har ändå gjort stora saker, och jag har fått uppleva Globen och andra stora pampiga intryck i mitt liv, säger hon.

Annons

Samtidigt har hon märkt att många stör sig på kända profiler som klagar över att de får ta emot elaka kommentarer.

– Man får tydligen inte klaga som en offentlig person, vilket jag tycker är helt sinnessjukt. För människor, flera hundratal, och i mitt fall 1,2 miljoner, ska komma som en armé av attack och sen har man inga förväntningar på att den här personen kan reagera. Och gör man det så blir det bara ännu mer attack, säger Bianca Ingrosso.

Hon berättar vidare att näthat inte är något nytt i hennes liv.

– Det här har jag upplevt sedan jag var fem år gammal. Offentliga hot och kränkningar och mobbning och hat och allt det har jag upplevt sen jag var barn.

”Har sett det förstöra Benjamin”

Och det är inte bara Bianca Ingrosso själv som upplevt det, hon har också sett det riktas mot hennes familj som naturligtvis påverkades starkt av det.

– Jag har sett det förstöra Benjamin, jag har sett det påverka min mamma, främst min pappa. Jag har förlorat min pappa som behövde flytta till Spanien på grund av det. Det här har påverkat mitt liv dagligen i 20 års tid.

Annons

Till sist blev alltså för mycket för Bianca Ingrosso som säger att om till och med hon knäcks så har det gått för långt, eftersom hela hennes liv har fyllts av näthat.

– Ni som tittar på det här kanske tycker om mig, och det är jättekul. Men jag är ingen elak människa, jag vill ingen ont, säger hon i vloggen.

Foto: TT

Annons