Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Bianca Ingrosso säljer Caia Cosmetics

22 jul, 2020 
AvStina Dahlgren
bianca ingrosso
Bianca Ingrosso säljer över hälften av sitt sminkbolag Caia Cosmetics. Affären gör henne nu ekonomiskt oberoende – endast 25 år gammal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du inte visste om Bianca IngrossoBrand logo
5 saker du inte visste om Bianca Ingrosso

2018 lanserade tv-profilen och influencern Bianca Ingrosso sitt nya sminkmärke Caia Cosmetics. Redan vid lanseringen var trycket på hemsidan enormt och det dröjde bara 30 sekunder innan den kraschade av överbelastning.

Sedan dess har efterfrågan varit fortsatt hög. I slutet av maj förra året släppte sminkmärket två nya mascaror och på bara två timmar sålde man slut på totalt 15 000 mascaror.

Därför har Caia Cosmetics blivit en succé

I en intervju med sajten Breakit berättade bolagets vd Mikael Snabb att kurvan pekade stadigt uppåt. Då hade Caia Cosmetics sålt produkter för minst 20 miljoner kronor och enligt Mikael Snabb är en stor del av succén att märket endast säljs online.

– När jag började i den här branschen sålde man bara via återförsäljare och de tar ut stor marginal på produkterna. Säljer man produkterna direkt till kund via e-handel skippar man mellanhanden och kan satsa på produkter som är lite dyrare att tillverka samtidigt som man kan hålla priserna nere, sa han i intervjun.

Annons

Att Bianca Ingrosso har över en miljon följare på Instagram gör såklart också sitt när man vill få ut reklam.

–När vi släppte vår första produkt hade vi cirka 8 000 regrams och det betyder att följarna till de 8 000 personerna fick en rekommendation från en vän. Det här är det nya word of mouth, berättade Mikael Snabb.

Bianca Ingrosso säljer sitt sminkbolag

Och visst verkar det som att strategin har lönat sig. Nu säljer Bianca Ingrosso av delar av Caia Cosmetics vilket Dagens industri var först med att rapportera. Enligt dem är det det svenska riskkapitalbolaget Verdane som köper upp över hälften av Caia Cosmetics. Affären ska ha kostat cirka 200 miljoner kronor och utav dem beräknar Dagens industri att Bianca Ingrosso själv kan plocka ut 60 miljoner. Det gör henne ekonomiskt oberoende, endast 25 år gammal.

Bianca Ingrosso har själv uttalat sig i ett pressmeddelande gällande försäljningen:

– Tack vare partnerskapet med Verdane kommer CAIA-teamet och jag kunna göra verklighet av vår vision att erbjuda exklusiva skönhetsprodukter av högsta kvalitet till schyssta priser över hela världen, säger hon.

Annons

Ska lansera Caia Cosmetics utomlands

För Aftonbladet berättar hon att planen framöver nu är att lansera Caia även utomlands.

”Det är ovärderligt att få ta del av Verdanes erfarenheter från andra e-handelsbolag, men också deras kunskap om hur man bygger varumärken internationellt”, skriver hon till tidningen och fortsätter:

”Det känns såklart oerhört fantastiskt och som ett kvitto på att det vi gör är rätt. Både grundarteamet och vår personal är glada över att Caia får bli en del av Verdane-familjen”.

Foto: TT

LÄS MER:

Bianca Ingrosso avslöjar – det tjänar jag mest pengar på

Bianca Ingrossos stilresa genom åren – då och nu

Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics fälls för tredje gången

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons