Bianca Ingrosso ryter ifrån mot reklambluffen – fick fejkrumpa

16 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Bianca Ingrosso.
Ett företag har använt en bild på Bianca Ingrosso i sin marknadsföring.
Nu säger hon ifrån, efter att ha fått kritik från sina följare.
Annons
TV: Här är allt du vill veta om Bianca Ingrossos bolag – så rik är hon
TV: Här är allt du vill veta om Bianca Ingrossos bolag – så rik är hon

Att Bianca Ingrosso är duktig på det här med företagande råder det ingen tvekan om. I början av sommaren kunde Expressen till exempel berätta att hon gjorde en vinst på hela 202 miljoner kronor i sitt bolag Sammy holding, vilket gick att se i årsredovisningen för förra året.

Den storkovan är ett resultat av att Bianca Ingrosso sålt sin andel i sminkmärket Caia cosmetics, som låg i bolaget Beauty Icons. Andelen var på 29 procent och gick för hela 145 miljoner kronor, enligt tidningen. Som också skriver att influencern, tv-profilen och entreprenören plockade ut ytterligare 57 miljoner kronor ur dotterbolaget Bianca Ingrosso AB.

Annons

De 145 miljonerna är köpeskillingen för hennes andelar i Caia cosmetics, där varje enskild aktie har ett beräknat värde på ungefär fem miljoner kronor.

Säger ifrån efter reklamkritiken

De som följer Bianca Ingrosso vet att det då och då dyker upp samarbeten med olika varumärken. På sistone har det dock dykt upp reklam för ett företag som hon inte står bakom. Därför sätter hon nu ner foten och förklarar att det rör sig om ett lurendrejeri.

”Asså snälla jag kan inte ta emot mer dms om hur besvikna ni är på min reklam i detta. Ni måste väl för fan fatta själva att detta är en inklistrad bild på min överkropp och ansikte i någon random reklam”, skriver Bianca Ingrosso i en Instagram story.

Bianca Ingrosso säger ifrån efter att ha fått kritik för en reklamannons som hon inte varit delaktig i.
Bianca Ingrosso säger ifrån efter att ha fått kritik för en reklamannons som hon inte varit delaktig i.

På bilden som hon delar syns reklam för tights och till höger är Bianca Ingrosso inklippt.

Fälldes för mensreklam

Tidigare i somras fälldes en reklamfilm som Bianca Ingrosso var med i av Reklamombudsmannen (RO). I den förkroppsligar hon menscykelns fyra stadier: under mens, efter mens, ägglossning och PMS. Detta sker genom kroppsspråk, mimik och styling.

Annons

Reklamfilmen, som var för ett företag som bland annat säljer mensskydd, gillades dock inte av vissa som såg den och fyra anmälningar behandlades av RO som till sist fällde den.

Foto: TT

TV: Se Bianca Ingrossos stilresa genom åren
TV: Se Bianca Ingrossos stilresa genom åren
Annons