Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgrens galna miljonsuccé

24 mar, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Det regnar miljoner över Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren! 2019 drog mor och dotter in en hisnande summa tillsammans, något som nu avslöjas i podcasten TV-fabriken.
Annons
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren om deras relation: "Vi skulle säker ryka ihop om vi bodde tillsammans"Brand logo
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren om deras relation: "Vi skulle säker ryka ihop om vi bodde tillsammans"

Det går riktigt bra för familjen Wahlgren just nu. Wahlgrens värld, som hade premiär 2016, har hittills visats i 7 säsonger på Kanal 5 och är ett av Discovery Networks mest populära format. I februari sändes även specialprogrammet Bianca 25 – Årets fest, där Bianca Ingrosso bjöd in alla sina nära och kära till en hejdundrande födelsedagsfest på nyårsafton.

Men familjen har givetvis många andra järn i elden förutom Wahlgrens värld. Pernilla Wahlgren är just nu aktuell med Pernilla Wahlgren har Hybris, en ny föreställning som är en uppföljning på den utsålda showen Kort, Glad och Tacksam. Dottern Bianca, som 2018 lanserade det populära sminkmärket Caia, är även jurymedlem i tv-programmet Talang och syns ofta i klädkampanjer för klädkedjan Gina Tricot.

Så mycket pengar drog Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren in 2019

Att Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso tjänar storkovan på sina uppdrag är ingen hemlighet, men exakt hur mycket håvar de in? I det senaste avsnittet av podcasten TV-fabriken, som leds av Fredrik Ralstrand, avslöjas att 2019 var ett riktigt bra år för affärerna. Tillsammans omsatte de nära 50 miljoner kronor i sina respektive bolag:

Annons

– 50 miljoner, utbrister programledaren Fredrik.

– Vänta bara till 2020, skrattar Bianca.

Bolaget Bianca Ingrosso AB omsatte under förra året 17,5 miljoner, och Beauty Icons AB, som äger Caia Cosmetics, omsatte 8,7 miljoner. Ytterligare ett bolag, Bibbz AB, omsatte en miljon, enligt uppgifter i podcasten.

Det gör Bianca till en av landets mest välbetalda influencers, men för några år sedan kunde hon inte ens drömma om en så stor framgång – och det tackar hon sina ekonomer för.

– Det hade inte gått såhär bra om jag hade skött det själv. Jag har två ekonomer som sköter min ekonomi åt mig.

En bild på Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren som är med i tv-programmet Wahlgrens värld.
2019 omsatte Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren cirka 50 miljoner kronor.

”Vi hade kunnat vara så mycket rikare på pappret”

I dag drivs Bianca inte av pengar och kan på grund av sin ekonomiska trygghet tacka nej till välbetalda uppdrag. Dock har influencern stenkoll på hur mycket hon bör få betalt när hon faktiskt skriver på för olika projekt:

Annons

– Däremot vet jag verkligen mitt värde i vad jag ska ha betalt. Jag vet vad jag är värd.

Mamma Pernilla håller med:

– Hon får otroliga erbjudanden med mycket pengar som hon tackar nej till. Tackar man ja till allt blir man inte trovärdig till slut.

– Vi hade kunnat vara så mycket rikare på pappret, men folk hade spytt på oss då. Om vi hade tackat ja till allt, konstaterar Bianca.

Pernilla Wahlgren, som i forna år jobbat i princip dygnet runt för att få vardagen att gå runt med fyra barn, har även hon en stor ekonomisk trygghet att luta sig mot i dag.

Bolaget Picadill Production AB hade förra året en omsättning på mellan 10 till 14 miljoner. Ytterligare två av Wahlgrens bolag kunde 2019 redovisa omsättningar på 2,5 miljoner respektive 4,4 miljoner.

– Det måste vara en häftig resa själsligt och ekonomiskt, från att ha det riktigt knapert och stå och sjunga i köpcentrum, säger programledaren Fredrik.

– För mig är det fantastiskt att känna den här tryggheten, svarar Pernilla.

Lyssna på avsnittet Bianca Ingrosso & Pernilla Wahlgren//TV-fabriken i sin helhet här.

Foto: Karin Törnblom//TT

LÄS MER: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons