Bianca Ingrosso om bulimin: ”Så slut att jag bara gråter”

Bianca Ingrosso pratar om sin bulimi

Bianca Ingrosso i nya avsnittet av Wahlgrens värld.

Foto: Dplay
Bianca Ingrosso har länge varit öppen om sin bulimi. I ett nytt avsnitt av Wahlgrens värld berättar hon på nytt om livet med sjukdomen och ångesten kopplat till mat.
– Bulimi-jäveln är ju galet stark, säger hon i programmet.
19 november, 2020

I ett av de kommande avsnitten av Wahlgrens värld, som redan finns att se via betaltjänsten Dplay, berättar Bianca Ingrosso om läget just nu med sin bulimi.

Avsnittet är inspelat under sommaren och hon och bästisen, den numera nyblivna mamman, Melina Criborn, har picknick i centrala Stockholm. När Melina frågar Bianca hur hon mår och hur ofta hon kräks blir svaret:

– Det är väl rätt regelbundet.

Kämpar med ångesten kring maten

Bianca fortsätter med att berätta att hon kämpar med sin ångest kopplad till mat. Hon säger att hon vill se sunt på mat och kunna äta det hon vill utan att känna panik när hon blir mätt.

Hon har sedan flera år tillbaka varit öppen med att hon haft bulimi sedan tonåren och har pratat om sjukdomen i media, sina egna kanaler och i Wahlgrens värld tidigare. I det nya avsnittet konstaterar Melina att Bianca varit sjuk så pass länge att bulimin har blivit en del av hennes vardag.

Bianca beskriver själv sjukdomen som att ha en djävul på axeln.

– Man har en bästa vän och så har man en liten djävul, säger hon och pekar på sina axlar innan hon fortsätter:

– Bulimi-jäveln är ju galet stark. Det är som för folk som har alkoholproblem eller narkotikaproblem. Alltså det är det starkaste som finns. Den skulle kunna få en att göra vad som helst.

”Så slut att jag bara gråter”

Bianca berättar också att det finns två tillfällen då hon känner att hon är sjuk.

– Jag känner mig som en alkoholist när jag försöker få ut Philippe ur hemmet. När jag försöker komma på anledningar och ska ha kontroll över vart han är. Eller när jag har spytt så många gånger att jag är så slut att jag bara gråter.

Bianca och Melina pratar bulimi

Bianca och Melina under picknicken i Humlegården i Stockholm.

Foto: Dplay

I avsnittet pratar Bianca också om sin egen självbild. Hon berättar att hon ser något annat i spegeln och att det inte har något att göra med att hon inte tycker att andra kroppar är fina.

”Jag ska ta tag i det”

Hon pratar också om viljan att bli frisk, trots att hon samtidigt är rädd att bli av med bulimin, eftersom den blivit ett sätt för henne att känna att hon har kontroll.

Efter att Melina påpekat att hon som bästa vän känner sig orolig och vill att Bianca ska må bättre enas de om att Bianca ska vara öppen för att gå och prata med någon igen och ta tag i situationen.

– Jag ska ta tag i det. För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle bli helt frisk. Men jag tror faktiskt det. Jag måste bara hitta nytt fokus. Och metoder, säger hon.

Läs mer:

Bianca Ingrosso berättar om graviditeten och det svåra beslutet

Bianca Ingrosso ska flytta – berättar nu om drömplanerna

Avsnittet av Wahlgrens värld sänds torsdag den 3 december klockan 21:00 på Kanal 5 men finns redan ute på Dplay.