Bianca Ingrosso i stor intervju: ”Det är som att jag varit gömd i flera år "

Bianca Ingrosso om sin nya talkshow Bianca

Foto: Truls Hellekant
Semestern som fick henne att inse hur många kärleksfulla relationer hon har, livet som singel och såklart: karriären med den egna, nya tv-showen Bianca. ELLEs Louise Åström möter Bianca Ingrosso i en stor intervju strax innan premiär.
13 oktober, 2022
Video: This or that med Bianca Ingrosso
1:46

Efter reklamen: Video: This or that med Bianca Ingrosso

(1:46)

Slå på ljud

Hon placerar kaffekoppen på hotellsängens överkast. Jag stirrar på den, säger att det bara är influencers som gör sådär och undrar även hur jag ska kunna sätta mig bredvid. Bianca Ingrosso skrattar och försäkrar mig om att koppen inte kommer välta. Hon ställer den ännu mer på sned för att bevisa det. Hon har sjukt nog rätt. Den står oväntat stadigt. Vi ses i en svit på Haymarket. Det är två veckor till premiären av hennes egna tv-show Bianca. I ungefär fem mejl har jag fått veta att det är en av hennes barndomsdrömmar att vara programledare.

– Haha, men det är verkligen det! Jag och Benjamin har ju lekt artist och skådespelare i alla år. Och jag har intervjuat honom. Jag har alltid drömt om att sitta i Ellen DeGeneres publik eller att en dag få sitta i hennes fåtölj, säger hon.

Så har Bianca inspirerats av amerikanska program

Inspirationen är amerikansk talkshow. Corden, Fallon och Oprah. Två avsnitt ska spelas in och sändas per vecka. Live on tape, som det heter i tv-branschen. Tanken är att det ska vara lättsamt.

– Jag vill att folk ska komma hem efter en jobbig dag, samla familjen och titta på tv igen. Sätta sig ned och njuta av underhållning. Inte för pretentiöst och allvarligt.

Ska man garva eller gråta – eller både och?

– Min personlighet ska spegla programmet. Och jag är ju upp och ner. Går från högt till lågt och jag älskar att bonda med människor. Har vi en connection där på plats, hamnar i något djupt och det blir tårar eller vi sitter och skrattar ihjäl oss för att vi båda fuckar upp det – jättekul!

Hur mycket har du fått vara med och bestämma?

– Jättemycket. De har ju behövt lära känna mig för att kunna spegla så mycket mig som det är. Och jag är värme, säger hon, asgarvar och utbrister:

– Nej jag skojade, haha! Så jävla vidrig person.

Jag föreslår rubriken ”Bianca: Jag är värme”. Vi skrattar åt det. Jag har under åren intervjuat Bianca på allt från caféer till röda mattor om allt från att dansa rumba till hur fönsterluckorna på hennes drömhus ska se ut. Det är lätt att prata med henne men samtidigt svårt att ställa frågor jag inte redan vet svaret på. Wahlgrens värld, Youtube, Instagram och Tiktok har gjort att jag vet vilken terapi hon gått i, vilka byxor hon har i sin garderob, vad hon bråkar med sin mamma om och vad hon alltid har på sin rider. Jag noterar att det inte finns några riskakor i sviten.

Bianca Ingrosso om sin nya talkoshow Bianca

Bianca Ingrosso på Haymarket. Vi sitter i sovrummet eftersom resten av sviten är full med presspersoner och videoutrustning som monteras.

Foto: Truls Hellekant

BIANCA INGROSSO OM LIVET SOM SINGEL

I en vlog Bianca publicerade under sensommaren grät hon och berättade hur dåligt hon mådde. Hon kände sig utmattad i både kropp och hjärta, saknade inspiration och var trött på allt drama i sitt liv. Plötsligt blev det svart ruta i videon och vi var en månad framåt i tiden.

Du kom tillbaka som en ny tjej. Vad har hänt?

– Jag kom till en punkt där jag kände att de här energierna måste bort ur mitt liv. Och när de försvann så hände magi. Jag tror verkligen att jag, utan att jag visste om det, behövde egentid, vara själv och inte bry mig om andras specifika åsikter eller att vara dem till lags. Det är helt sjukt vad som händer med ens egna energi när de som är i ens liv är det och de som inte ska vara det inte är det. Att göra slut är en grej! Det är absolut en jättegrej!

Innan vi kommer in i hotellrummet hör jag henne vråla glatt till en annan fotograf: ”Jag är singel gör mig snygg!”.

Du är singel. Det känns som att du njuter av det som fan?

– Alltså det är inte bara såhär ”singel och letar efter en man”, utan jag njuter så mycket av hela livet av att vara singel. Att komma hem och det är tyst och jag gör vad fan jag vill.

Hur var skiftet? Hur gjorde du för att bli peaceful and bubbly?

– Jag hade, sen långt innan, bokat en semester som jag skulle åka på med Philippe och hans familj. Sen blev inte det av. Och då bara bjöd jag med alla jag älskar mest av allt. Och jag tror att något hände där. Jag märkte att okej jag har absolut förlorat en person jag älskar men herregud vad jag får mer av de många personer jag älskar.

Var det här det sjuka huset i Spanien?

– Ja, på Mallorca. Jag tror att många glömmer bort, att när man gör slut försvinner en kärlek men du får så mycket mer djupare kärlek av alla relationer. Så egentligen får du ju fler relationer.

Bianca Ingrosso i intervju med ELLE

”Ingen har bjudit mig på restaurang”, säger Bianca om dejting.

Foto: Truls Hellekant

Bianca Ingrosso om dejting

Dejtar du?

– Dejtar jag? Säger hon och vänder sig till sin manager Vanessa Lindblad, aka Vanz.

– Nae, det skulle jag inte säga, svarar hon från soffan i rummet bredvid.

– Naaeee… säger Bianca och kollar på mig med en finurlig blick.

Nja? Undrar jag och lyfter på ögonbrynen.

– Nej men vadå, jag träffar ju killar! Men inte renodlat sitta på en restaurang. Ingen har bjudit ut mig på restaurang. Ingen seriös dejting. Men du vet, lite petting? Säger hon och asgarvar.

Vilken tid sänds din show på kvällarna egentligen, haha?

– Nej, men det går bra liksom, säger hon och stannar kvar i föregående ämne.

Det kan jag tänka mig. Men att dejta som känd, är det kul?

– Alltså jag märker ingen skillnad.

För att du alltid varit känd?

– Nej men jag är så naiv och blåögd. Jag är som alla andra när jag är på restaurang eller ute. Mamma säger att ”nu får du prata tystare för folk lyssnar”. Och jag bara ”vilka lyssnar”?

Hela restaurangen?

– Ja.

Hur måste man vara för att få dig på fall?

– En jävla man! Alltså en karlakarl. Inte spela några spel. Rakt på, rakt fram.

Har du Tinder?

– Nej, jag har Raya.

Lyxtinder?

– Ja, men det är lökigt folk där. Alla är redflags.

Hatkommentarerna när Bianca är på tv

Under tidigare intervjuer har vi ofta återkommit till ämnet hatkommentarer. Ett problem Bianca och många andra kvinnor i offentligheten utsätts för.

– När man inte är lika mycket på tv får man inte lika mycket. Även om jag fortfarande får mer än gemene man tycker jag inte att jag får någonting. Det märker jag inte ens av just nu. Jag är lite rädd för att komma tillbaka och utsätta mig. För här kan man verkligen jämföra mig. Men jag vill också att alla ska ha överseende med att det här är första dagen på jobbet. Jag kan inte vara perfekt. Jag ska väl heller inte vara det.

Du har Caia cosmetics, smyckesmärket Ani, numera en talkshow och gör även Wahlgrens värld ibland. Hur gör du för att hinna med?

– Jag frågar mig faktiskt det också ibland. För det är inte varje dag som är jobbig. Det är att alltid hoppa mellan fem olika bolag. Men varje vecka lägger vi upp schemat efter mitt välmående.

Bianca har börjat träna med pt och säger att hon är i stort behov av egentid även om hon samtidigt kan leva en vecka på att få energi av någon i ett rum – en introvert extrovert.

Men hur mår du då?

– Nej men du fattar inte. Hur ska jag förklara Vanessa, hur jag mår? Säger Bianca och vänder blicken mot sin manager igen.

– Euforisk, fyller hon i.

– Det är som att mina sinnen har poppat. Jag ser med andra ögon. Jag vill ha beröring och ger beröring. Mat smakar annorlunda. Det är som att jag har varit gömd i flera år och nu växer jag till liv. Om man läser mellan raderna kan man fatta att något varit fittknas, säger hon med ett flin.

Bianca Ingrosso på Haymarket med ELLE

Bianca har svart midiklänning med slits och höga stövlar på sig under intervjun.

Foto: Truls Hellekant

Bianca Ingrosso om sin bulimi

Vår intervju sammanfaller med att ett avsnitt av Wahlgrens värld handlat om hennes ätstörning. Bianca har under många år varit öppen med att hon har bulimi.

Hur är det nu och hur hanterar du situationen just nu i ditt liv?

– Min ätstörning är så himla kopplad till min ångest och just nu har jag ingen ångest. Det är självklart att jag kan falla dit ibland och jag har full respekt för att det är en lång resa. Och bara för att jag mår bra nu kommer det inte betyda att jag kommer gå i terapi. Men det är mycket bättre. Och det känns som att jag har ett annat fokus än att stå och kolla på mig själv i spegeln och kritisera mig själv.

Du är ju i en bransch där jättemycket handlar om utseende. Det är ju jag med. Och det är ju en värld som kommer med vissa frågor och situationer. Jag tänker att det kan vara svårare för en person som är i en sån värld än för en person som är i en värld där ingenting handlar om kläder, utseende eller skönhet?

– Hundra procent. Nu kanske jag har blivit lite ansiktet utåt för ätstörningar men gud vad många fler som lever med det.

Det är väl att alla inte pratar om det, som med mycket annat?

– Och det är lite svårt för mig att veta “gör jag någonsin rätt att prata om det?”. Det är på gott och ont som jag är öppen. Och jag måste ju också tänka på min resa, har min psykolog sagt. Men det är tufft det där.

Vi hinner avverka klubbtips, diskutera hur snyggt eftermiddagsljuset är och konstatera att hon inte tycker jag är gammal trots att jag inte kan svara på om cargobyxor börjar bli otrendigt. Jag vill egentligen prata jättemycket längre om ögonskugga men det hinner vi inte.

Men vi måste prata lite mode, jag jobbar ju trots allt på ELLE. Det känns som att du bytt lite stil i höst? Som att du blivit en cool girl?

– Det är så sjukt för det här är egentligen min stil men det är bara att jag aldrig har orkat. Jag har varit så slut att jag inte orkat bry mig. Men nu har jag liksom tid för det.

Vad är din go-to-look om du ska vara på stan?

– Egentligen är det långklänning och stövlar. Men jag älskar ju mörkblå oversize jeans med en herrskjorta instoppad och sedan ett blankare tyg på väskan.

Bianca Ingrosso i stor intervju på ELLE.se

”Familjärt, jordnära och något som håller länge”. Så beskriver Bianca utseendet på sin nya lägenhet efter den kommande renoveringen.

Foto: Truls Hellekant

Bianca är ofta ironisk. En egenskap vi delar som är svår att förmedla i text. Vi pratar om att jag tycker att det känns som att hon har många nya kompisar.

– Massa? Alla brukar alltid säga att jag är den konstigaste vännen de har. För jag vill aldrig ses.

Du vill ju heller inte att någon ska vara hemma hos dig..?

– Kom aldrig hem till mig din sjuka jävel. Ring inte mig! Hur fan kan du ha mage att smsa mig? Jag är som att jag hatar dig. Sen hände något. Jag är som en öppen port, säger hon och fortsätter:

– Folk kommer och går i mitt hem nu. Jag är så trygg med det. Jag ringer upp folk.

Här känner jag att jag måste avbryta. Jag gör det.

När började du ringa upp folk?

– Alltså okej.. Jag kanske inte ringer dem. Men jag svarar när de ringer mig, skratt.

Lägenheten! Den ska du renovera. Hur vill du ha det?

– Familjärt, jordnära och något som håller länge. Jag ska flytta kök och göra om lite badrum. Om jag ska leva där i 35 år till vill jag ha det som min stil.

Du har ju varit ansiktet utåt för ett beiget hem?

– Ja, men det kommer vara fucking beige! Jag är beige i grunden.

Du äger beige?

– Ja!

En sista fråga, jag måste veta: plan och dröm just nu. Vad har du på moodboarden?

– Jag kan säga såhär, min magkänsla är så rätt just nu. Så fort någon kommer in i mitt liv och jag känner att ”shit, det är vi som ska göra det här”, så gör jag det. Mina änglakort säger att jag är redo för allt.

Talkshowen Bianca har premiär på Discovery+ och kanal 5 fredag och lördag den 14-15 oktober.