Bianca Ingrosso avslöjar anledningen till mångmiljonförsäljningen av Caia

27 okt, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Bianca Ingrosso
Förra sommaren sålde Bianca Ingrosso delar av sin andel i sminkmärket Caia cosmetics.
Nu berättar hon om beslutet till affären, och avslöjar hon mycket pengar som ramlade in på kontot.
Annons
TV: Bianca Ingrossos bolag gör en vint med 202 miljoner kronorBrand logo
TV: Bianca Ingrossos bolag gör en vint med 202 miljoner kronor

Bianca Ingrosso är inte bara en stor tv-personlighet, influencer och Youtuber. Hon är också företagare, och förra sommaren sålde hon halva sin andel i sminkmärket Caia cosmetics som hon delägde tillsammans med Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch.

I Framgångspodden berättar hon nu om försäljningen till riskkapitalbolaget Verdane, och att hon rent ekonomiskt inte behövde genomföra det. Det var heller inget lätt beslut.

– När vi märkte hur stort det blev så började alla självklart tänka på hur mycket vi är värda, och vad hände om några år, ska vi sälja? Och jag har alltid varit ”vad pratar ni om, vi ska aldrig sälja och jag ska aldrig sluta på det här bolaget. Ska några andra komma in? Nej, det här är min bebis. Jag andas och lever Caia”, säger Bianca Ingrosso i podcasten.

Annons

Beslutet bakom försäljningen

Men företaget växte med en sådan fart att hon kom på andra tankar.

– Vi växte ur det. Vi fyra kan inte driva bolaget i den raketfarten om vi vill kunna ta hand om barn, om jag ens vill kunna ha barn och vara en bra mamma, om vi vill kunna må bra. Men också om Caia ska kunna göra den resa som vi tycker att det förtjänar.

De behövde också mer kapital och kunskap för att kunna satsa framåt, berättar hon.

Bianca Ingrosso gjorde ett hyllat framträdande när hon gästa brorsan Benjamin Ingrosso på allsångsscenen.
Bianca Ingrosso gjorde ett hyllat framträdande när hon gästa brorsan Benjamin Ingrosso på allsångsscenen.

– Sen har vi fått förfrågan väldigt många gånger från folk som vill investera. Och när Verdane kom, var det till en början inte alls självklart för mig. Jag har som sagt inte haft något intresse i att någon ska få investera. Visst, om du ger mig tio miljarder kan jag absolut tänka mig det, säger hon skämtsamt och fortsätter:

Annons

– Men när de kom med sin enorma kunskap inom e-handel och allt det där så kändes det rätt, som vid första mötet när vi startade Caia. Också tryggheten i att de fortfarande vill ha kvar vår vision och våra åsikter, och de vill inte lägga sig i själva brandingen så mycket, utan snarare vara en hjälpande hand till att få det jättestort.

Så mycket tjänade Bianca Ingrosso på Caia-försäljningen

Det har tidigare rapporterats om att Bianca Ingrosso tjänade runt 70 miljoner kronor på affären, men i Framgångspodden berättar hon att det var mycket mer än så. Alexander Pärleros undrar om det rör sig om över 200 miljoner kronor.

– Nej, men det var nog runt där, säger hon.

Bianca Ingrosso syns bland annat i Talang.
Bianca Ingrosso syns bland annat i Talang.

Foto: TT

Annons
Se också: 18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamlaBrand logo
Se också: 18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamla
Annons