Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Beyoncés hälsoproblem – efter långvariga stressen

13 aug, 2021 
AvLinda Strömbäck
Beyonce
Beyoncé Knowles är en av underhållningsbranschens mest mäktiga kvinnor.
Nu berättar hon om hur pressen påverkat hennes hälsa negativt och vad hon gör för att återfå ett hälsosamt liv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är Beyoncés 5 mest inspirerade citatBrand logo
TV: Här är Beyoncés 5 mest inspirerade citat

Beyoncé har en rejält mäktig karriär i ryggen, idag är hon också mamma till fyraåriga tvillingarna Rumi och Sir samt nioåriga Blue Ivy. I en intervju med Harpers Bazaar berättar hon om kraven på sig själv och vägen tillbaka från hälsoproblemen.

Beyoncé om kraven på sig själv

– Jag tror, likt många kvinnor, att jag har känt pressen att vara ryggraden i familjen och mitt företag och insåg inte hur mycket det påverkar mitt mentala och fysiska mående. Jag har inte alltid prioriterat mig själv och kämpat med sömnlöshet från att ha turnerat mer än halva mitt liv.

Stjärnan berättar ytterligare om hur tiden på scen påverkat hennes hälsa negativt.

Annons

– År av belastning på mina muskler från att ha dansat i högklackat. Slitage på mitt hår och min hud efter sprayer, färg, hetta från locktänger och tjockt smink medans jag svettats på scenen. Jag har hittat trix för att se ut som mitt bästa jag för varje show men jag vet för att jag ska må bra måste jag ta hand om mig själv och min kropp, berättar Beyoncé.

Beyoncé om mental hälsa

Hon berättar också att hon tidigare kämpat med sin självbild och dieter och missuppfattat den verkliga meningen av vad ”self care” innebär.

– Förut tillbringade jag för mycket tid på dieter med missuppfattningen om att ta hand om mig själv innebar att träna och vara alltför medveten om min kropp. Min hälsa, hur jag känner när jag vaknar på morgonen, sinnesro, antalet gånger jag ler, vad jag matar min kropp och psyke med – det är grejerna jag istället börjat fokusera på, säger Beyoncé.

– Mental hälsa är att ta hand om sig själv också. Jag lär mig att bryta den onda cirkeln av dålig hälsa och misskötsel och fokuserar min energi på min kropp och noterar de små signaler den ger mig. Din kropp berättar allt du behöver veta, men jag har behövt lära mig att lyssna, berättar hon.

Annons

Beyonce om att närma sig 40

Stjärnan som nu börjar närma sig 40 reflekterar också över hur långt hon kommit med sin självbild och hur hon slutat jämföra sig själv.

– Jag har tillbringat så många år med att försöka utveckla mig själv och förbättra vad jag gör att jag nu är vid den punkten att jag inte längre behöver tävla med mig själv. Jag har inget intresse av att se bakåt, det förflutna tillhör det förflutna. Den unga, mindre utvecklade Beyoncé skulle dessutom inte haft en chans mot den kvinnan jag är idag. Haaa!

Beyonce
TV: Beyoncé - 20 års stilresa med Queen BBrand logo
TV: Beyoncé - 20 års stilresa med Queen B

Foto: TT

Annons