Beyoncé petar Taylor Swift från tronen

Beyoncé petar Taylor Swift från tronen

Queen B har tagit över som världens rikaste kvinnliga artist.
22 november, 2017

Taylor Swift har abonnerat på första platsen över de kvinnliga artister som tjänar mest. Och det är inte så konstigt med tanke på hennes senaste framgångar och flera supersäljare till album, som Red och 1989. Värt att nämna är hennes enorma, trogna fanbase. Men med det hyllade albumet Lemonade och en utsåld Formation–turné är Beyoncé åter på förstaplatsen. Enligt Forbes har Queen B tjänat 105 miljoner dollar under året. Alltså runt 885 miljoner kronor.

Taylor Swift på tredje plats

Taylor Swift får även se sig slagen av Adele som uppges ha tjänat 69 miljoner dollar under årets lopp, något som motsvarar ca 582 miljoner kronor. Att Adele turnerade för första gångens sedan 2011 tros ligga bakom den märkbara klättringen i listan. Och inte så konstigt – vem vill inte se Adele i egen hög person?

Först på tredje plats dyker Taylor Swift upp, med inkomster på 44 miljoner dollar – kring 370 miljoner kronor. Värt att notera är att Taylor Swift har en del på gång. Med albumet Reputation och vad som med stor sannolikhet blir en välbesökt världsturné så har hon en stor chans att ta sig tillbaka till toppen.

 

Celine Dion är en av de kvinnliga artisterna som tjänar allra mest

På fjärde plats ser vi en lite större skräll. Det är trotjänaren Celine Dion, mest känd för låten My Heart Will Go On som många känner igen från den ikoniska filmen Titanic, som kniper den. Dion har tjänat 42 miljoner dollar, runt 354 miljoner kronor, på att underhålla ett stort antal Las Vegas–besökare. Gammal är äldst! Därefter dyker Jennifer Lopez upp på 38 miljoner dollar, runt 320 miljoner kronor.

Så ja, Queen B är i topp. Vi kör en gif på det…

Läs mer:

Taylor Swift tappar andraplaceringen på Instagram – hen tar över

Drömbeskedet: Beyoncé klar för Lejonkungen

Besöksrekord på Louvren i Paris – tackar Beyoncé och Jay-Z

Celine Dion sjöng just ”My Heart Will Go On” på ett helt magiskt sätt – se hela framträdandet här