Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Beyoncé om moderskap och självsäkerhet – läs hela ELLE-intervjun

14 jan, 2020 
AvELLE -redaktionen
Beyonce i exklusiv intervju med ELLE
Inför lanseringen av nya samarbetet mellan Adidas och Ivy Park ger Beyoncé sina fans en sällsynt möjlighet: full öppenhet i en privat DM-session med sin Beyhive. Superstjärnan talar ut om moderskap, egentid med maken och hur hon lärde sig att känna sig ”mer kvinnlig och självsäker” i sina kurvor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Beyoncés 5 mest inspirerade citatBrand logo
Beyoncés 5 mest inspirerade citat

 

Som nedstigen från himlen i ett anonymt hörn av Los Angeles-stadsdelen Crenshaw, med utfälld fallskärm, är Beyoncé något av en utomjordisk uppenbarelse. Hon kliver in på den lokala frisersalongen, bodegan, tvättomaten och perukaffären klädd i plagg från sin Ivy Park x Adidas-kollektion, ett levande bevis på att du också kan vara en stylish superhjälte i ditt eget liv, oavsett var du bor eller vem du är.

Beyoncé, kappa från Gucci
Att ge tillbaka blir aldrig omodernt. Hennes partnerskap med Adidas kommer inte bara innefatta kläder och skor, utan även projekt för att inspirera framtida ledare. Kappa (buren ut och in), 52 575 kr, Gucci. Asymmetrisk klänning, 1 020 kr, Ivy Park x Adidas. Örhängen, från 52 375–91 605 kr, Lana Jewelry. Sandaler, pris vid förfrågan, Salvatore Ferragamo.

Hon designar Ivy Park för alla, med fokus på en cool look som ”flyger” – oavsett om du ska lämna barn, gå till gymmet eller ut på en middagsdejt. Under ELLEs plåtning poserar superstjärnan självsäkert i en serie filmiska scener hon fantiserat fram tillsammans med Melina Matsoukas, Lemonade-kollegan som regisserade Queen & slim.

Annons

Ivy Park grundades 2016

Det här temat – en extraordinär tjej i en ordinär värld – tillhör Beyoncés universum som är fyllt av magi, en magi hon är övertygad om att alla besitter. 2016 grundade hon Ivy Park – ett varumärke hon numera äger själv till 100 procent, vilket gör henne till en av de yngsta kvinnorna, och den enda afroamerikanska kvinnan, som är ensam ägare till ett athleisuremärke – med målet att klä vanliga kvinnor som tränar, dansar och hanterar vardagen i athleisure.

När hon märkte att även män intresserade sig för Ivy Park breddade hon kundkretsen ytterligare genom att meddela att kollektionerna också ska innehålla unisexplagg framöver. Det nya samarbetet med Adidas gör att hon dessutom kan addera skor till kollektionen för första gången. Inför lanseringen handplockade Beyoncé sina favoritskomodeller och mixade dem med säsongens estetik.

Beyoncé i intervju med ELLE, byxdress Ivy Park x Adidas
”Jag satsade på mig själv när jag köpte tillbaka mitt företag. Vi har alla styrkan inom oss att ta chanser och satsa på oss själva.” Byxdress, 715 kr, och remväska, 1 025 kr, båda Ivy Park x Adidas. Örhängen, från 26 390–53 800 kr/per par, Lana Jewelry. Ringar, 61 365 kr/st, Ofira.

Mode är, självfallet, bara en av strängarna på Beyoncés lyra: Hon är en renässanskvinna, som regissör (för sexfaldigt Emmy-nominerade Homecoming), röstskådespelare (som Nala i den nya versionen av Lejonkungen som omsatt nära på 15 miljarder kronor) och som musikproducent (för filmens Afrikainspirerade sondtrack, The lion king: the gift), för att nämna några av de senare bedrifterna. En av nycklarna till framgångarna är att hon omger sig med en mängd likasinnade medarbetare – inklusive Matsoukas.  Men nu lämnar vi över till dem som verkligen brinner för Beyoncé: hennes fans.

Annons

Beyoncé besvarar 33 läsarfrågor

1. Jag har väntat på mer från IVY PARK. Vad kommer du ge oss i samarbetet med Adidas? – Via Facebook.

– Min mamma gav mig insikten att kreativitet börjar med att våga ta klivet – att tala om för sina rädslor att de inte har någon plats där, dit du är på väg. Och jag är stolt över att göra det med Adidas. Jag är jätteglad för att ni ska få se kampanjen för den första kollektionen i det här nya samarbetet. Den är reflekterar min personliga stil samtidigt som den har breddats och innehåller något för alla. Jag älskar att experimentera med mode, att röra mig högt och lågt, träningskläder med couture, och även maskulint och feminint. Den här nya kollektionen är rolig och ger näring åt kreativitet, den ultimata superkraften. Jag fokuserade på att designa en unisexkollektion med skor och kläder, för jag såg så många män bära Ivy Park. Det sätt som de har tagit till sig märket på är en oväntad gåva. Jag uppskattar skönheten i könsneutrala kläder och att bryta mot de så kallade modereglerna. Jag satsade på mig själv när jag köpte tillbaka mitt företag. Vi har alla styrkan inom oss att ta chanser och satsa på oss själva.

Annons

2. När kände du dig självsäker nog att stå på egna ben som artist och kreatör? – Via e-post.

– Ju mer jag mognar, desto mer inser jag mitt värde. Jag insåg att jag var tvungen att ta kontroll över mitt arbete och mitt budskap, för jag ville ha möjlighet att tala direkt till mina fans på ett uppriktigt sätt. Jag ville att mina ord och min konst skulle komma direkt från mig. Vissa saker i min karriär gjorde jag för att jag inte förstod att jag kunde säga nej. Vi har alla mer makt än vi själva inser.

3. Jag kände mig drabbad av Lemonade och svimmade nästan när jag såg Homecoming. Du levererade och jag ville bara ställa mig upp och skrika ditt namn!! Vad är det med folk som delar ut priser? Blev du besviken över att inte vinna? Du är i alla fall en vinnare i min bok. – Via Instagram.

– Jag började söka efter djupare mening när livet lärde mig läxor jag inte visste att jag behövde. Framgång ser ut på ett annat sätt för mig nu. Jag lärde mig att smärta och förluster i själva verket är en gåva. Att få missfall lärde mig att jag var tvungen att vårda mig själv innan jag kunde vårda någon annan. Sedan fick jag Blue och sökandet efter mening blev så mycket djupare. Jag dog och föddes på nytt i min relation och strävan efter ett Jag blev ännu starkare. Det är svårt för mig att gå tillbaka. Att vara ”nummer ett” var inte längre en prioritet. Min största vinst är att skapa konst och ett budskap som kommer leva mycket längre än jag själv. Det känns meningsfullt.

Annons

4. Varför började du regissera? Är det inte svårt nog att vara drottningen som alltid levererar? – Via e-post.

– Tack! Att regissera har, på sätt och vis, alltid varit en del av min kreativa process. Jag har älskat att skriva synopsis för videor ända sedan Destinys child. 2008 startade jag ett produktionsbolag och satt i ett rum fullt av klippare, som lärde mig att använda Final cut pro. Jag ägnade flera år åt att klippa och skapa Life is but a dream. Jag gick igenom hundratals inspelade konserter och den erfarenheten lärde mig att älska filmskaparprocessen. Jag älskar hur blandningen av olika format kan ta oss med på en resa, vilket inspirerade till projekt som Lemonade och Homecoming. Jag älskar att kombinera en dokumentär stil med liveframträdanden och att inkorporera alla aspekter av mitt liv i en film.

5. Hur ser din arbetsprocess ut? Var börjar du? Varifrån får du dina idéer? – Via e-post.

Annons

– Inför nya projekt samlar jag mitt team i en bön. Jag försäkrar mig om att vi alla är på det klara med intentionen och känner till den djupare meningen. Jag gör mitt bästa och försöker peppa alla omkring mig att göra detsamma. I slutändan ger jag allt jag har. När det har lanserats för omvärlden släpper jag taget för då är det inte längre mitt.

Beyoncé i intervju med ELLE, lila jumpsuit från Ivy Park x Adidas.
Beyoncé själv är sin bästa produkttestare. Hennes team bekräftar att hon har provat alla plagg för att försäkra sig om att de håller måtten både vad gäller ”ath-” och ”leisure”. Byxdress, 1 325 kr, jumpsuit under, 715 kr, och remväska, 1 120 kr, allt Ivy Park x Adidas. Örhängen, från 26 390–53 800 kr/per par, Lana Jewelry. Halsband, pris vid förfrågan, Lorraine Schwartz. Ringar, 61 365 kr/st, Ofira. Skor, 11 150 kr, Bottega Veneta.

6. Du har arbetat med flera kvinnliga regissörer. Varför är det viktigt för dig? – Via Facebook.

– Melina Matsoukas har inspirerat mig till att äga och omdefiniera vad det innebär att vara regissör. Om vi som kvinnor är för påstridiga, för viljestarka, blir vi nonchalerade. Jag har sett det hända Melina, men hon hanterar det med respekt och grace. Melina är ovanlig: hon är tillräckligt känslig för att förstå mode, fotografi, storytelling, historia och kultur och kan få med de komponenterna helt sömlöst i sitt arbete. Jag har litat på Melina i över tio år och har gjort några av mina bästa jobb tillsammans med henne – från bildmaterial till min musik till turnéinnehåll och nu en modeplåtning. Jag var verkligen exalterad över att få arbeta med henne på den här plåtningen för ELLE, för det är så bekymmersfritt att jobba med Melina.

Annons

Vi har ett naturligt sätt att samarbeta tack vare vår vänskap och ömsesidiga respekt för varandra. Det finns ingen dold agenda, inga egon – det handlar bara om att vara i nuet och skapa grym konst. Pionjärer som Kasi Lemmons, Julie Dash och Euzhan Palcy har gjort fantastiska saker och kvinnor som Lena Waithe, Dream Hampton, Adria Petty, Diane Martel, Darnell Martin och Ava DuVernay har adderat till diskussionen. Och jag är lyckligt lottad som har arbetat med de flesta av de här begåvade kvinnorna.

7. Vad får dig ur balans? Du ser alltid ut att ha full kontroll. – Via Instagram.

BKC: Det stressigaste för mig är nog att balansera arbete och vardagsliv. Att se till att jag är närvarande för mina barn – lämna Blue på skolan, ta Rumi och Sir till sina aktiviteter, få tid till dejter med min man och komma hem i tid för att äta middag med min familj – och samtidigt driva ett företag kan vara utmanande. Att hantera alla de rollerna kan vara stressande, men jag tror att livet ser ut så för alla arbetande mammor.

Annons

Beyoncé om self-care

8. Hur tar du hand om dig själv? Tror du på self-care? – Via e-post.

BKC: Namnet på märket kommer från när jag byggde upp min styrka och uthållighet som ung kvinna. Jag sprang och tränade i parken och det sinnestillståndet har jag burit med mig under alla år. Det var den första platsen där jag lärde mig att lyssna på min kropp. Många av oss växte upp och såg våra föräldrar agera som om de vore superhjältar. De flesta kvinnor har varit tvungna att ignorera symptom och bara ”härda ut” och fokusera på att ta hand om alla andra före sig själva. Jag är inte längre en av dem. Efter en svår graviditet tog jag ledigt ett år för att fokusera på min hälsa. Jag har samlat information om homeopatiska läkemedel. Jag stoppar inte i mig vilken förskrivning som helst. Min kost är viktig och jag använder mig av akupunktur, meditation, visualisering och andningsövningar.

9. Reagerar du någonsin på negativa kommentarer om dig själv? – Via Facebook.

Annons

– Ja, jag är mänsklig. I svaga stunder försöker jag påminna mig själv om att jag är stark och skapt för detta. Tack och lov studsar det mesta av bruset bort från mig efter alla år.

Beyoncé i intervju med ELLE, hoodie och fotbollströja från Ivy Park x Adidas
”Jag älskar att experimentera med mode. Att blanda högt och lågt, träningskläder med couture, även maskulint och feminint.” Det kan visst innebära att slänga på sig en huvtröja över en Valentino-klänning och göra varugången i mataffären till sin catwalk. Kortärmad hoodie, 920 kr, och långärmad fotbollströja, 615 kr, båda Ivy Park x Adidas. Klänning, 76 710 kr, Valentino. Örhängen, från 52 375–91 605 kr/per par, Lana Jewelry.

10. Skulle vi kunna se dig i mataffären eller i en lågpriskedja som Target? Vad köper du? – Via Facebook.

BKC: Senast jag var i en mataffär, eller det var mer en bodega, var innan en Madonna-konsert. Jay och jag smög in på en i Crenshaw för att köpa Cuervo och Funyuns-chips. Och… ni vet ju att ni kan se mig på Target – och jag ser er när ni försöker smygfota mig.

11. Känner du någonsin på morgonen att du bara vill dra på dig ett par mjukisbyxor och ta en promenad utan livvakter? – Via e-post.

Annons

– Ja!

12. Vad gör du med dina kläder när du har använt dem? Jag är säker på att du inte använder dem igen. Kan jag få dem? – Via Instagram.

– Jag tycker det är viktigt att ha bra baskläder som man kan använda om och om igen. Mångsidighet är en stor del av Ivy Park-kollektionen och något som inspirerar mig. Man kan skapa sin egen stil genom att experimentera och chansa och regelbundet förnya sin stil med alla de plaggen. Jag skänker också bort privata kläder till välgörenhetsprojekt som hjälper kvinnor att komma på fötter igen. Och speciella plagg sparar jag till mina döttrar! ”I give my daughter my custom dresses, so she gon’ be litty. Vintage pieces by the time she hit the city, yeah-ah!”

13. Efter 25 år i branschen, hur gör du för att inte tappa fotfästet? – Via e-post.

– Det förutsägbara rockstjärne-DNA:t är en myt. Jag tror inte att man måste acceptera dysfunktionalitet för att bli framgångsrik. Det betyder inte att jag inte har kämpat, jag har samma plågor som livet för med sig till alla andra. Jag försöker ändra på det stigma som säger att med framgång kommer dramatik. Det handlar om hur vi relaterar till våra svårigheter och att använda dem för att utvecklas. Och omge sig med bra människor.

Annons

14. Som styrelseordförande och vd för ditt företag, Parkwood entertainment, vilka åtgärder har du vidtagit för att kvinnliga chefer ska få likvärdig lön? – Via e-post.

– Det har alltid varit viktigt för mig att anställa kvinnor. Jag tror på att ge en röst åt människor som inte alltid kommer till tals. En av de första vd:arna för mitt företag var kvinna. Min nuvarande vd, produktionschef, pr-chef och flera andra i chefsposition är kvinnor. Jag anställer inte kvinnor som en symbolhandling utan för att de ska leda företaget. Jag tror att kvinnor är mer balanserade och tänker medmänskligt när de fattar beslut om vad som är bäst för verksamheten. De ser till helheten snarare än sina personliga agendor. De flesta kvinnor är lojala och hundraprocentigt hängivna sina åtaganden.

Beyoncé i intervju med ELLE, träningsjacka och byxa från Ivy Park x Adidas
Redan som barn var Beyoncé en naturlig atlet och gick upp tidigt för att springa i Houston Park. ”Det lärde mig disciplin”, har hon sagt. Detta, i kombination med äldsta dotterns mellannamn, gav namnet till hennes klädmärke. Träningsjacka, 1 325 kr, och träningsbyxor, 1 020 kr, båda Ivy Park x Adidas. Örhängen, från 52 375–91 605 kr, Lana Jewelry. Halsband och ringar, Lorraine Schwartz.

15. I dina produktioner visar du upp många nyanser av mörka hudtoner, varierande kroppsstorlekar och folk från HBTQIA-gemenskapen. Varför är inkludering och representation viktigt för dig? – Via e-post.

Annons

– För mig handlar det om att förstärka skönheten som finns i oss alla. Jag kände mig väldigt sällan representerad inom film, mode eller övrig media. När jag fick barn gjorde jag det till min mission att använda min konst för att visa upp den stil, elegans och attraktionskraft som finns hos people of color. Vi lever i en underbar tid med verkliga framsteg inom acceptans. Jag är så stolt över den utveckling som sker inom och runt HBTQIA-världen. Maskuliniteten omdefinieras. Kvinnor tävlar inte mot kvinnor. De strävar inte längre efter att bli den bästa kvinnliga vad som helst. De strävar efter att bli den bästa. Mångsidighet och inkludering sträcker sig bortom ras.

16. Alla går upp och ner i vikt. Hur känns det för dig när folk hela tiden kommenterar ditt utseende? – Via Instagram.

– Om någon hade berättat för 15 år sen att min kropp skulle genomgå så många förändringar och svängningar, och att jag skulle känna mig mer kvinnlig och självsäker med kurvor, skulle jag inte ha trott dem. Men barn och mognad har lärt mig att värdesätta mig själv bortom mitt fysiska utseende och verkligen förstå att jag duger mer än väl oavsett period i livet. Att ge “zero s” är det mest befriande som finns. Dessutom är sann skönhet något som inte syns. Jag önskar att fler människor fokuserade på att hitta skönheten inom sig i stället för att kritisera andras tandimplantat.

Annons

17. Vilken sångare, levande eller död, skulle du vilja bjuda hem och vad skulle du laga för mat? – Via e-post.

– Hmmm. Jag skulle bjuda Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Sade och många, många fler. Vi skulle sörpla ostron och äta pizza.

18. Jag har varit på alla dina soloturnéer och de med Jay-Z. The formation world tour är min favorit. Var finns filmen? – Via Instagram.

– För flera år sedan bad jag Prince att spela in min repetition med honom inför vårt Grammy-framförande. Han sa ”Du behöver inte spela in det. Du äger det i ditt inre.” Haaaaaaa! Prince visste alltid bäst! Så, du kan alltid se The formation world tour i ditt inre, det äger du!

19. Med alla positioner du har (vd, världsartist) och alla titlar vi ger dig (Queen, Yoncé), vilken ger dig mest glädje? – Via e-post.

– Att vara mamma till Blue, Rumi och Sir.

Beyoncé i intervju med ELLE, jacka och tights från Ivy Park x Adidas
Beyoncé berättar att det är viktigt för henne att arbeta med en klädjätte som är känd för sin funktionsteknologi och hon har sagt att partnerskapet med Adidas är ”mitt livs samarbete”.
Asymmetrisk jacka, 2 649 kr, 7/8 tights, 610 kr, och sneakers, 10 290 kr, allt Ivy Park x Adidas. Trenchklänning, 18 135 kr, Junya Watanabe. Basker, 5 525 kr, Hermès. Örhängen, från 26 390–53 800 kr, Lana Jewelry. Halsband, pris vid förfrågan, Lorraine Schwartz. Ringar, 61 445 kr/st, Ofira.

13 snabbfrågor till Beyoncé:

1. Vad blir du äcklad av?

– Folk som smaskar när de äter.

2. Om du fick vara ett djur för en dag, skulle du fortfarande välja val?

Annons

– Jag älskar fortfarande valar. Och jag älskar att vara i havet. Och den videon gjordes efter en 16 timmar lång intervjudag. Inte marijuana!!

3. Dags för töntiga skämt. Har du något?

– ”What do you call a deer with no eyes? No idea.” Hajar du? NO-EYED-DEER. Förlåt mig. Blue kommer döda mig för att jag drog det där usla skämtet.

4. Prata eller messa?

– Prata, men tro mig, du hittar inga längre sms än de från mig. Fråga Parkwood!

5. Vilken låt gillar du minst att framföra?

– Jag gillar att rotera mina låtar när jag behöver en paus från dem. Sen saknar jag dem, tar tillbaka dem och blir kär på nytt.

6. Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning?

– Så lång tid som jag tar på mig är det säkrast att jag ser ut som Halle Berry.

7. Vad skulle du kunna äta i en hel vecka?

– Oreos!

8. Vilken fråga avskyr du att få?

– Är du gravid? Ge tusan i mina äggstockar!

9. Vilket ord gillar du mest? Minst?

– Minst: Nej. Mest: Varför???

Annons

10. Du är på karaoke. Vad sjunger Beyoncé?

”Escape (The Piña colada song)” och “Hotel California” (älskar gitarrsolot!!).

11. Favoritflingor?

– Granola med pekannötter.

12. Favoritblomma?

– Blå vandaorkidé.

13. Säkraste makeupen?

– Fuktcrème, lite concealer och klarröda läppar.

14. Vad heter du på Snapchat? Vi vet att du finns där.

– Jag skäms för att säga det och hoppas jag inte låter löjlig, men jag vet inte vad jag heter på Snapchat. Förlåt för det, Snapchat.

Stylist: Karen Langley

Fotograf: Melina Matsoukas

Makeupartist: Sir John

Hårstylister: Neal Farinah och Nakia Rachon

Setdesign: Happy Massee/Lalaland

Skräddare: Tim White

Produktion: Benjamin Bonnet/Westy Productions

LÄS MER:

Emilia Clarke träffade Beyoncé – och det gick inte bra

Här träffas Beyoncé och Meghan Markle för första gången

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons