Beyoncé efter tvillingarna: ”Jag är en ny kvinna”

Beyoncé

I nya dokumentären Homecoming som släppts på Netflix berättar Beyoncé om de tuffa repetitionerna inför framträdandet på Coachella. Som nybliven mamma fick hon kämpa hårt inför den två timmar långa showen.”Det var dagar jag trodde att jag aldrig skulle bli så som jag var. Jag skulle aldrig bli densamma fysiskt, min styrka och min uthållighet skulle aldrig vara likadan”, säger hon.
18 april, 2019

Netflixdokumentären Homecoming kretsar kring Beyoncés hyllade framträdande på Coachella förra året. Förutom att vi får chansen att återuppleva det otroliga framträdandet berättar hon också om sin graviditet med Rumi och Sir Carter och hur den påverkade förberedelserna.

Tanken var egentligen att hon skulle ha uppträtt på Coachella redan 2017. Men att bli gravid med tvillingar, som hon själv beskriver som en överraskning, gjorde att framträdandet fick flyttas fram till 2018 istället.

Föddes med akut kejsarsnitt

Rumi och Sir föddes i juni 2017.

Jag hade en extremt svår graviditet. Jag hade högt blodtryck”, säger Beyoncé i dokumentären.

Hon utvecklade havandeskapsförgiftning och ett av barnens hjärtslag pausades flera gånger.

Så jag var tvungen att göra akut kejsarsnitt”.

Kämpade under repetitionerna

Det omtalade uppträdandet på Coachella var en två timmar lång show med allt från fem kostymbyten till en återförening med Destiny’s Child. Hon berättar hur hon fick kämpa med de avancerade dansrutinerna.

Det var dagar jag trodde att jag aldrig skulle bli så som jag var. Jag skulle aldrig bli densamma fysiskt, min styrka och min uthållighet skulle aldrig vara likadan”.

Ammade i pauserna

Repetitionerna pågick i åtta månader. I början tampades hon med muskelspasmer. Ammade gjorde hon i pauserna. Så kom dagen för det stora framträdandet och Beyoncé blev den första afroamerikanska kvinnan någonsin att vara huvudakt på Coachella.

Jag känner att jag är en ny kvinna i ett nytt kapitel i mitt liv. Jag försöker inte ens vara den jag var, det är så vackert det barn gör med dig”, säger hon.

Läs mer:

Påsken är räddad – nu finns Beyoncé-dokumentären på Netflix

Beyoncé har släppt nytt album – helt utan förvarning

Beyoncé släpper dokumentär på Netflix – och trailern är redan här

Beyoncé blir partner med Adidas

Så stöttade Beyoncé och Jay-Z Meghan Markle på BRIT Awards