Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Bella Hadid öppnar upp om svåra sjukdomskampen med borreliainfektion

28 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Bella Hadid
Bella Hadid drog på sig en borreliainfektion, eller Lyme disease som det också kallas, 2012.
Sedan dess har hon kämpat på med sjukdomen, och nu ger supermodellen en inblick i hur det påverkar hennes vardag.
Annons
5 saker du inte visste om Bella HadidBrand logo
5 saker du inte visste om Bella Hadid

Bella Hadid var knappt 18 år när hon diagnostiserades med borreliainfektion. Det är en sjukdom som sprids via fästingar och symtomen kan vara kvar livet ut om nervsystemet attackeras.

Och så verkar det alltså vara för supermodellen. Hon har valt att vara öppen med sin sjukdom, alla komplikationer och vad det innebär för hennes vardag.

– Det var väldigt känslosamt för mig. Jag trodde att jag skulle kunna rida hästar resten av livet. Men allt händer av en anledning, det är mitt motto, och jag är så lycklig över att vara där jag är, säger hon i en intervju med The Telegraph för några år sedan.

– Förhoppningsvis kommer jag inom ett par år kunna börja rida igen och köpa mig en stor lada i Upstate New York så att jag och min mamma kan rida närhelst vi vill, tillade hon.

Kommer inte upp ur sängen på grund av smärtorna

Bella Hadids mamma Yolanda Hadid har också sjukdomen.

Och visst blev det så, senast i december förra året lade hon upp en bild på sig själv sittandes på en häst.

Annons

Supermodellen talade också under en nystartad gala, Uniting for a Lyme-free world, och berättade då om sina symptom.

– Jag vet hur det känns att inte kunna komma upp sängen på grund av smärtor i benen och utmattning, och att ha dagar när man inte vill socialisera eller ha människor runt sig på grund av ångest och hjärndimman som gör att det inte är värt det, sade hon då och tillade:

– Efter år med det här börjar man vänja sig att leva med sjukdomen istället för att bli botad och kunna gå vidare med livet.

Nu visar Bella Hadid på Instagram också hur det är att leva med sjukdomen. I en serie bilder kan man se hur hon får dropp.

”Att leva med några kroniska auto-immuna sjukdomar=alltid hitta tid för mina dropp”, skriver hon.

Bild: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons