Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Inget pris för Alicia på nattens gala

15 feb, 2016 
AvLisa Arnell
På söndagen var det dags för årets Bafta-gala och mest intressant för oss svenskar var det kanske att se om Alicia Vikander skulle vinna i någon kategori.
Annons

Det svenska hoppet stod till Alicia Vikander som var nominerad både till bästa kvinnliga huvudroll och bästa kvinnliga biroll. Hon snuvades dock på priserna av Kate Winslet (biroll i filmen Steve Jobs) och Brie Larson (huvudroll för filmen Room).

Kvällens stora vinnare blev The Revenant som tog emot fem priser: bästa ljud, bästa film och bästa fotografi samt bästa huvudroll (Leonardo di Caprio) och bästa regissör (Alejandro González Iñárritu).

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Den 28 februari är peakar galasäsongen med Oscarsgalan där Alicia är nominerad till bästa biroll för sin roll i Danish girl. Både Bafta och Golden globes brukar vara en fingervisning till hur Oscarsstatyetterna fördelas, men vi svenskar håller tummarna för att året är ett undantag.

Annons