Avicii hyllades med pris på MTV-galan

Sorgen efter Tim "Avicii" Bergling är fortsatt stor bland fansen. I natt tilldelades han ett postumt pris för låten "Lonely Together" under den amerikanska musikgalan MTV Video Music Awards.
21 augusti, 2018

Fredag den 20 april hittades den svenska musikstjärnan  Tim ”Avicii” Bergling, 28, död på sitt hotellrum i Muskat, Oman. Dödsfallet chockade en hel värld och skapade stor debatt kring musikbranschens ofta orimliga krav på artisterna.

”Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre”, skrev Tims föräldrar tidigare i år i ett öppet brev till allmänheten.

I natt hyllades stjärnan med ett pris på MTV Video Music Awards i New York. Det var för låten Lonely Together som svensken fick den postuma utmärkelsen i kategorin bästa dansvideo.

Avicii tilldelades också en Rockbjörnen i förra veckan för bästa svenska låt med hiten Without You. Pappa Klas Bergling, som var på plats för att ta emot priset, berörde många med sitt känsloladdade tal.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ‘Without you’, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik, sa han bland annat under talet.

Se musikvideon till ”Lonely Together” med Rita Ora

Läs också:

Ny låt med Avicii och Coldplays Chris Martin kan vara på gång

Se prinsessan Madeleines fina hyllning till Avicii

Här hyllar vännerna Avicii under Billboard Music Awards i natt

Foto: IBL