Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Avicii hyllades med pris på MTV-galan i natt

05 nov, 2018 
AvEmma Castman
Tim ”Avicii” Bergling tilldelades pris på MTV-galan
I natt gick MTV:s stora EMA-gala av stapeln och Tim ”Avicii” Bergling prisades postumt. Det hyllade musikgeniet utsågs nämligen till bästa svenska artist – för andra gången.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När Tim ”Avicii” Bergling i april i år hittades död på ett hotellrum i Muskat, Oman, lämnade han Sverige och omvärlden i stor sorg och saknad. Han blev bara 28 år gammal och den plötsliga bortgången berörde miljontals människor världen över.

Så sorgligt. Så tragiskt. Farväl kära rara Tim”, skrev Madonna på Instagram i samband med den svenska artistens bortgång. Och Zara Larsson postade ett inlägg med texten: ”Jag kunde inte riktigt tro det när jag fick höra nyheten… Den här killens musik är ledmotivet till mina tonår. Fick aldrig en chans att träffa honom men jag har antagligen gråtit, hånglat och dansat till varenda en av hans låtar. Galet hur någon jag inte ens känner kan vara en del av mitt liv på det sättet. Du lämnade oss alldeles för tidigt, Tim. Hoppas du gör musik oavsett var din själ är. En sann legend”, på sin Instagram.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Även kända namn som prinsessan Madeleine och Annie Lööf har hyllat Avicii  – och den spridda skuren av människor som visat sin kärlek till den bortgångne artisten tyder på vilket avtryck han gjort, både som artist och som människa.

Annons

Utsedd till bästa svenska artist på MTV-galan

I natt hyllades det svenska musikgeniet igen – då med ett postumt pris på MTV European Music Awards i spanska Bilbao. Avicii kammade hem vinsten i kategorin bästa svenska artist och det är andra gången som musikstjärnan tilldelats det priset. Första gången var 2013 – samma år som singeln Wake Me Up blev en megahit världen över och debutalbumet True släpptes.

Även i augusti i år hyllades Avicii postumt på MTV Video Music Awards i Radio City Music Hall i New York när han tilldelades ett pris för låten Lonely together i kategorin bästa dansvideo.

Läs också:

Så reagerade kändisvärlden på Tim ”Avicii” Berglings bortgång

Ny låt med Avicii och Coldplays Chris Martin kan vara på gång

Här är musiken vi lyssnat mest på under de senaste 10 åren

Annons