Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Avicii har förevigats på Madame Tussauds – så ser vaxdockan ut

09 okt, 2019 
AvEmma Castman
Avicii blir vaxdocka
Tim ”Avicii” Bergling har förevigats som vaxdocka på Madame Tussauds i New York – och i skapandet har artistens föräldrar varit med och hjälpt till. Så här ser vaxdockan ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ett och ett halvt år har gått sedan den svenske dj:n Tim ”Avicii” Bergling gick bort i Muskat i Oman, endast 28 år gammal.

För att hedra hans minne har han nu förevigats på Madame Tussauds i New York, USA. Vaxdockan föreställer Avicii, leende, i dj-båset med en hand i luften och en hand på mixerbordet – precis så som han ofta framträdde under sina konserter. På sig har han en rutig skjorta, en bakochfram-vänd svart keps och hörlurar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Skapats tillsammans med Aviciis föräldrar

Vaxfiguren har skapats av ett team på över 20 personer och processen har bland annat inneburit ett intensivt studerande av film- och fotomaterial på Avicii. Därtill har världsstjärnans föräldrar, Anki Lidén och Klas Bergling, deltagit i skapandet av dockan för att få den att bli så verklighetstrogen som möjligt.

Annons

”Vi vill tacka Madame Tussauds för detta projekt, och vi hoppas att skapelsen blir väl mottagen. Vi uppskattar att Tim hedras på detta sätt och hoppas att det kommer att glädja alla som älskade honom och hans musik”, säger de i ett pressmeddelande.

Även Tom Middleton, chef på Madame Tussauds i New York, uttalar sig om vaxdockan och samarbetet med Aviciis föräldrar:

”Det har varit en ära att få arbeta med hans föräldrar genom den här processen. När vi började med projektet visste vi att det var ett måste att arbeta med familjen. Det för att säkerhetsställa att vi fångade essensen av vem Avicii verkligen var, både på och utanför scenen”.

Ett samarbete med Tim Bergling Foundation

I samband med att Aviciis vaxdocka avtäcktes meddelande Madame Tussauds att de under oktobermånad kommer att samarbeta med Tim Bergling Foundation, som Anki Lidén och Klas Bergling startade efter deras sons död.

Stiftelsen arbetar mot psykisk ohälsa och självmord, och samarbetet innebär att museets besökare får möjligheten att donera pengar till stiftelsens fond.

Foto: Amy Sussman/TT

Läs mer:

Världsstjärnor gör hyllningskonsert för Avicii i Stockholm i vinter

Så reagerar omvärlden på Aviciis album Tim: ”Ett hoppfullt farväl”

Känslosamma hyllningen till Avicii på P3 Guld

Annons