Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Återföreningen i Love is blind är veckans största haveri

20 okt, 2023 
AvLouise Berglund
Love is blind säsong 5
Foto: Netflix
Är någon ens med i Love is blind för att hitta kärleken eller vill alla bara bli kända? ELLEs Louise Åström tycker att det är dags att skrota kärleksexperimentet – en gång för alla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 utvalda tv- och realityserier att se hösten 2023Brand logo
5 utvalda tv- och realityserier att se hösten 2023

Love is blind började som ett spännande experiment på Netflix. En ny form av reality där deltagarna sökte – och fann kärlek – utan att se varandra.

Tanken med realityprogrammet är ju som titeln säger, att ta reda på om kärleken är blind. Och det är den uppenbarligen eftersom programmet faktiskt har genererat gifta par som fortfarande håller ihop (Lauren och Cameron, mina älsklingar!).

LOVE IS BLIND SÄSONG 5

Årets säsong hade premiär den 22 september. Och sedan första avsnittet har jag känt att det är dags att skrota det här experimentet. Det har tyvärr gjort sitt eftersom alla överraskningsmoment inte är överraskningsmoment längre. Jag är förmodligen cynisk men jag sitter bara och tänker att folk friar på grund av två saker:

Annons

1. De vill ha en gratis resa till Mexico.

2. Friar man får man mer tv-tid och blir mer känd och kan bli influencer efteråt.

Programmet skulle kunna byta namn till love (och kändisskap) is förblindande. Det som en gång var en gullig realityserie har förvandlats till en inkubator för claim to fame. Den genuina känslan från de tidigare säsongerna är bortblåst.

Dramat i Love is blind säsong 5

Några exempel på dramatik från årets säsong som jag också tycker är bevis på att deltagarna inte är utvalda eller deltar för att bli kära:

- Taylor bryter förlovningen med JP på resan i Mexico efter att han sagt till henne att han inte tycker om tjejer som sminkar sig mycket. Här pausade jag tv:n för att få ett utbrott på herrn som enbart bär kläder med USA-loggor och anser att kvinnor med smink ”känns fake”. Jag tror att jag skrek att Taylor var en hjältinna när hon la förlovningsringen på bordet framför honom och gick iväg.

Love is blind säsong 5
Jag skrek på tv:n här.Foto: Netflix

- Lydia och Uche möts inte för första gången i poddarna, de har dejtat förut!? De riskerar alltså att sabba hela experimentet. Deras tidigare relation var stormig och Uche anklagar Lydia för att ha stalkat hans vänner på Instagram. Hur kan produktionen låta två deltagare som känner varandra delta? Konceptet är ju liksom att ingen ska ha sett varandra...

Annons

- Izzy har valt att inte berätta för Stacy att han har låg kreditvärdighet. Det tas inte emot väl. Kanske har den starka reaktionen något att göra med att hennes pappa levererat citatet ”Sometimes love wants to fly first class”, till Izzy första gången de möttes...

Återföreningen var ett haveri

Årets återförening var kronan på verket. Den innehöll knappt några deltagare eftersom enbart två par gick vidare till de faktiska bröllopen och bara ett av dem sa ja till varandra. Uppgifter har även framkommit att flera par blivit bortklippta från säsongen, både helt och delvis. Dessutom har LIB-formatet blivit stämda flera gånger efter att deltagare har känt sig illa behandlade.

Love is blind säsong 5
Sluta håll varandra i handen när vi gör intervjuer plz!Foto: NEtflix

Jag lärde mig typ mer om matlagningskurser i Houston än om deltagarnas liv under reunionavsnittet. Varför kan paret Lachey inte ställa rimliga följdfrågor? Och varför måste de hålla varandra i handen när de gör intervjuer? De gör som vanligt mest reklam för sitt eget äktenskap som har exakt noll att göra med själva programmet.

Jag vill även påminna om förra årets haveri då återföreningen skulle vara livesänd. Den kom inte igång förrän en timme sent och samma programledarpar verkade ha glömt bort hur man gjorde intervjuer. Tiktok trodde dessutom att Vanessa var full. Men jag säger inte att hon var det – det vore förtal.

Nu får det räcka med kändiskåta och problematiska Love is blind. Riv poddarna och spåna fram nytt dejtingkoncept omgående. Jag är övertygad om att det fortfarande finns folk som vill bli kära där ute!

Annons