Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Astrid S känga till Justin Bieber: "Det är helt sjukt!"

01 sep, 2017 
AvJoel Linde
Astrid S är en av Norges hetaste popstjärnor och just nu befinner hon sig i Stockholm för att uppträda på festivalen Popaganda. ELLE har pratat med henne om de kärleksbetonade låttexterna, jämförelserna med Zara Larsson, ryktena kring Penetrator-Chris – och vad hon har för problem med Justin Bieber.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det råder Norge-hysteri i Sverige sedan Skam nådde landet 2016. Sedan dess har artister som Gabrielle och Astrid S toppat Spotifylistor i både Norge och Sverige. Den sistnämnda har över en halv miljard spelningar på Spotify med låtar som ”Hurts so good”, ”Such a boy”, ”Breathe” och nu senast, ”Think before I talk”. I helgen spelar hon på Stockholmsfestivalen Popaganda.

– Det blir jättekul! Jag gillar verkligen den svenska publiken. De visar verkligen när de har kul på konserten, de sjunger och dansar, medan det är lite mer armar i kors i Norge, säger hon.

Har din bild av dig själv förändrats med all denna framgång på så kort tid?

– Nej, jag tror nog inte det. Men ibland så glömmer jag lite att jag är 20 år, jag tappar verklighetsuppfattningen lite, och det kan vara lite tråkigt. Det kommer ju ett enormt ansvar med att vara artist. Du har en affärsmodell, man ska hålla koll på det ekonomiska och man sitter i möten med 40-åriga män som tror de vet allt om vad som är bäst för en. Så man måste ha skinn på näsan och man växer upp fort.

Annons

Astrid S petade nyligen ner världens mest streamade låt, ”Despacito” från förstaplatsen i Norge, med sin låt ”Such a boy”. Musikvideon spelades in tillsammans med Herman Tømmeraas, mer känd som Skam-karaktären Penetrator-Chris. De båda träffades under inspelningen av Skam, där Astrid S var statist under sista avsnittet i säsong 2. Efter det har de lärt känna varandra och folk har frågat sig om även något mer än en affärsmässig relation inleddes.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Astrid S i Skam
Astrid S (vänster) hade en liten statistroll i Skam, säsong 2.

– Det har faktiskt inte varit några rykten i Norge. Men nej, vi är bara vänner. Jag kände att det skulle vara mer bekvämt att göra videon med någon man känner, och han är nästan den enda skådepelaren jag känner i min ålder.

Astrid S

Har du testat Tinder?

– Nej det är inte helt min grej, och det blir lite svårt för jag kan inte riktigt veta folks intentioner. Så jag blir lite paranoid och vågar inte riktigt.

Annons

Det finns ”kändistinder” också!

– Ja, Raya! Det hade jag i kanske en vecka. Jag hittade massor av kändisar, så det var lite spännande. Det är kul att sitta och swajpa, men så fort någon skickade ett meddelande blev jag lite stressad så jag la ner det.

Astrid S i röd tröja och jeanskjol

Men dejtar du nu?

– Ja det gör jag. Det är en kille i Norge som jag är ihop med. Men det har jag inte sagt till någon media i Norge. Det är inte så nytt men det är egentligen inte någon som vet det. Men jag vill inte säga så mycket mer om honom. Men jag dejtar i alla fall inte Hermann, utan jag har en annan pojkvän.

Astrid S säger att hon alltid bär sneakers
Astrid S säger att hon alltid bär sneakers, gärna med en utsvängd byxa som är hög i midjan.

Jämförs med Zara Larsson

Astrid Smeplass jämförs ofta med Zara Larsson. Astrid är född 1996, Zara 1997. De har båda deltagit i talangprogram i sina respektive hemländer och de har nått enorma framgångar på kort tid. Och när vi lyssnar på musiken kan vi definitivt placera dem i samma genre. Och även om Astrid säger att hon generellt tycker att media jämför artister med varandra lite för mycket har hon inga problem med att jämföras med Zara Larsson.

Astrid S jämförs ofta med Zara Larsson

– Jag tar det bara som en komplimang! Jag är ett stort, stort fan av henne. Men generellt så tycker jag kanske att media lite för ofta vill jämföra artister, så att det blir ett konkurransfokus. Men med Zara Larsson så har det bara varit positivt för mig, vi har inte satts mot varandra, utan jag tror mer att det har varit ett sätt att presentera mig för den svenska publiken.

Annons

I ”Such a boy” sjunger du om en kille som inte kan bestämma sig, som säger att han behöver mer tid och utrymme. Vad handlar den låten om, för dig?

– Jag minns när jag var liten, då tänkte jag att det var bäst att vara tjej. Vi fick ha de finaste kläderna, vi hade de roligaste lekarna, vi var bäst i sport och på att sjunga och dansa. Så jag blev så förvirrad när folk sa liksom, ”men var inte en sån tjej”, säger Astrid S.

Astrid S i brun skjorta

– Nu när jag är äldre har jag ju förstått att det är negativt laddat, att det används både till tjejer och killar så fort någon blir ”för feminin” eller gör något som är ”för tjejigt”. Och det är ju helt sjukt! Speciellt i låtar, som till exempel ”What do you mean” med Justin Bieber, där tjejer blir porträtterade som väldigt dramatiska, emotionella och instabila. Att det händer så ofta, och vi blir ofta porträtterade likadant i filmer, att vi inte har kontroll och vi blir helt hopplöst förälskade, säger hon.

– Så vi ville skriva en låt där killar sätts i det perspektivet, för i min erfarenhet är killar ofta emotionella och dramatiska – och instabila. Så det handlar väl lite om att neutralisera det uttrycket, att man också kan säga ”don’t be such a boy”.

Astrid S spelar på Popaganda i Stockholm, klockan 16:55, lördag den 2 september. Nyligen släppte hon också singeln ”Thing before I talk”. Hör den här!

Foto: Lasse Floede, Stian Andersen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons