Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Artisternas bästa festivalminnen och tips

12 maj, 2023 
AvLovisa Lundström
Artisternas bästa festivalminnen och tips
Fest, kärlek, musik och mode. Allsång och tusentals händer i luften. Festivalsommaren börjar nu! I ELLEs special får du stjärnornas bästa festivalminnen och tips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är favoritparen vi minns från CoachellaBrand logo
Här är favoritparen vi minns från Coachella

Icona Pop

Icona Pop är riktiga festivalproffs, både som besökare och som artister

Festivalminnet

Annons

”Vi har så otroligt många fina festivalminnen! Det var riktigt kul att spela på Lollapalooza 2013. Det var också riktigt kul att komma tillbaka på livescenen på EDC Mexico i år med Galantis inför 100 000 pers i publiken. Att efter en pandemi och två år i studion där vi jobbat på kommande album, få möta en livepublik igen och testa nytt material kändes så sjukt kul. Då insåg vi hur mycket det betyder och hur mycket vi har saknat festivaler!”

Bästa tipset

Bra skor! Fotriktiga, precis som mamma ville att man skulle ha.

Peppen

På sommarens festivaler ser vi fram emot att se Lizzo, Loco Dice, Marco Carola, Fatboy Slim och The 1975.

Lizzo är en av artisterna Icona Pop är extra pepp på att se sommaren 2013

Packningen

Annons
  • USB-stickorna är alltid med, man vet aldrig när man trillar över en DJ-set up.
  • En stor magväska med många fickor och hållare är livsviktigt, både på festivalen och på klubben efteråt, allt viktigt får plats där.
  • Solskydd med 50 spf, också livsviktigt.

Amanda Bergman

För Amanda Bergman är festivalen Sasquatch en av hennes starkaste minnen

Festivalminnet

”Det finns för många! Sasquatch utanför Seattle tar priset för mest magiska setting. Jag älskar när man kombinerar naturporr och musik. Och öl. Skankaloss i Gagnef har skapat hundra odödliga minnen. R.I.P. Jag blev helt kär i Green man och End of the road i England runt 2010. Deras line-up var alltid helt sjuk och festivalområdena otroliga. Besattheten av dessa två festivaler gjorde att jag trots att jag var nyförlöst och INTE skulle göra spelningar skrek ja när jag fick erbjudande om att spela på End of the road. Amningshjärnan (Varför stoppade ingen mig?) tänkte att det skulle vara lättare att köra husbil med 5-månaders bebis till England än att flyga dit. Sidan av husbilen kvaddades mot stolpe någonstans i Belgien och lagades med en madrass och silvertejp eftersom jag hade noll tidsmarginal. Först när jag kommit av scenen inser jag att jag blandat ihop End of the road med Green man. Ingen i publiken fattar varför jag snackar massa om min ”drömfestival Green man”. Bebisen skriker backstage. Jag blir senare under kvällen utjagad från ett silent disco på grund av kör barnvagn. Jag flyger hem.”

Annons

Bästa tipsen

1. Inga regler, inga förväntningar, inga måsten

Man får vaska sina favoritband om man vill, bara åka med.

2. dela upp socialt och musikaliskt totalt. Maxa!

Säkra ett base camp där du kan umgås – nåns lägenhet, en nice cocktailbar eller vad som helst där du faktiskt kan föra samtal. Det är värdelöst att stå och skrika sig igenom en sub-bas du egentligen inte vill höra.

3. På själva festivalen gäller fokus

Alla sinnen på för själva konserterna. Prata i princip inte med någon. Gå absolut inte med någon som vill snacka trauman halva konserten, utan se i så fall till att ”tappa bort” vederbörande.

4. Efterfesterna!

Det är oftast där det blir magi. I synnerhet om det finns musikaliska inslag. Band som precis har spelat på festivalscener älskar små PA:n.

Peppen

I sommar ser jag fram emot att se Domi och JD Beck på Way out west.

Domi och JD spelar på Way Out West i sommar, det är Amanda Bergman pepp på

Packningen

Annons
  • Solglasögon.
  • Foundation.
  • Leg.

Baby Mala

Baby Mala kommer aldrig glömma när hon själv spelade på Way out west förra året

Festivalminnet

Annons

”Mitt bästa festivalminne var när jag själv stod på scenen på Way out west och uppträdde förra sommaren. Alla mina vänner var där med mig. De inte bara supportade mig under min akt utan vi gick även ut på festivalområdet före och efter och såg på våra favoritartister tillsammans. Det var sol, lycka och tre dagar av total extas!

Bästa tipset

Mitt bästa festival-tips är att ta med en sjal eller något tyg med starka mönster och starka färger. Skulle du och dina vänner tappa bort varandra i publikhavet kan ni veva era sjalar – ni hittar varandra på nolltid!

Peppen

Jag är supertaggad på att se Lil Nas X på Lollapalooza i sommar! Han är en artist jag tycker är galet bra.

Om det är någon Baby Mala är peppad på att se i sommar så är det Lil Nas X på Lollapalooza

Packningen

  • Handsprit.
  • Tuggummi.
  • Deodorant.
  • Vattenflaska.

Foto: TT m fl

Annons