Artisterna du inte vill missa på Bråvalla

Artisterna du inte vill missa på Bråvalla

23 juni, 2015

Torsdag till lördag den här veckan drar Bråvalla-festivalen de stora folkmassorna till ett fält utanför Norrköping. Du som ska dit, hör upp – här är artisterna du ska se (i stället för att stå i öltältet och flirta, det kan du göra senare!)

Läs även:

10 kvinnliga artister på sommarens festivaler >

Zara Larssons 10 budord >

TOVE STYRKE

Har man gjort ett av årets starkaste svenska popalbum så är man värd din tid, min tid och allas tid. Fortfarande ung men redan med en massa rutin tar fröken Styrke ett fast grepp om festivalpubliken och släpper inte förrän alla sjunger med.

ROBBIE WILLIAMS
Hans gamla stridsrop ”Let me entertain you!” gäller fortfarande. Det var förvisso några år sedan Mr Underhållning hade sin storhetstid, men om Robbie väljer att prioritera sina MÅNGA hits blir det här en grym spelning. Och ingen är för cool för att vilja ha kul, eller hur!

https://www.youtube.com/watch?v=dwfsmR35qS4

ZARA LARSSON

18-åriga Zara har blivit hela Sveriges favoritfeminist och en stor stjärna på sociala medier. Nu reser hon över världen för att sprida sin musik och siktar på att ta över poptronen efter favoriten Queen B. Pengar på att hon kommer lyckas!

CALVIN HARRIS

Den brittiska dansgolvskungen kommer till Bråvalla för att fixa party med stort P. Har vi riktig tur kommer han 1) få feeling, slita av sig tröjan och visa sin extremt vältränade bringa, eller 2) ha med sig flickvännen Taylor Swift för ett gästspel. Tumhållningen börjar nu!

KENT

Stora, större och störst! Det är svårt att slå det här gänget på fingrarna, speciellt på en scen. De har för vana att hålla alla på tårna genom att baka om sina klassiker, bjuda på låtar du hade glömt att du älskar och har dessutom musklerna som behövs för att bjuda på en riktigt maffig SHOW.

Och här är några starka bubblare som du också ska pricka in i schemat:

Familjen

Det snurrar fortfarande i våra skallar av alla skånska dansbeats.

Emeli Sandé

Musikbegåvning från Skottland med sagolikt souljazzig röst.

Little Jinder

Svensk popprinsessa med fest i blodet.

Kwabs

R’n’b. London. Soul. Electro. Sängkammarröst. Ja, du fattar – detta missas icke !

Joey Badass

Hiphop från Brooklyn med både själ och attityd.

Mapei

En av den svenska klubbscenens starkast lysande stjärnor.

Muse

Svulstigt och biffigt riffigt, men ack så refrängstarkt.