Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Artisten Molly Hammar ryter ifrån: ”Avdramatisera kvinnokroppen!” 

13 sep, 2020 
Av
molly hammar
”Är vi så sjukt rädda för fett på kroppen?”, frågar sig Molly Hammar i en post på Instagram som tagit rejält med fart på söndagskvällen. Artisten vänder sig mot de som kritiserar henne och andra som vågat ifrågasätta klädbutikernas storlekar på plagg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 Beauty hacks- som fungerar på riktigtBrand logo
10 Beauty hacks- som fungerar på riktigt

Den 21 augusti postade artisten Molly Hammar, 24, ett bildspel på Instagram där hon testade en rad olika byxor i en provhytt. Hon beskrev hur hon valt butikens största storlek i samtliga byxpar, och att inget av dem passat hennes kropp. 

Inlägget hyllades – men hon fick också motta hatiska kommentarer. Nu ryter Hammar ifrån.

Uppmanades att banta

I det nya inlägget som hon postade på söndagskvällen skriver Molly Hammar:

”Vart FAN ska jag börja? AVDRAMATISERA KVINNOKROPPEN. AVDRAMATISERA ALLA KROPPAR”. 

Hon beskriver hur hennes post från provhytten fått människor att säga saker som ”Gå ner i vikt då”, ”Gå en promenad så ska du se att du får plats i kläderna” och ”Sluta skyll ifrån dig” till henne. Molly frågar sig hur det år 2020 kan vara en rimlig reaktion från människor.

”Jag fucking SKRIKER hur pinsamma kommentarerna är. Vet ni vad det bottenlöst ironiska är med dom? Det är att även om jag tränar varje dag (självklart inget man måste göra men jag mår psykiskt bra av det) och är starkare än literally all of y’all weak haters så: 1. känner vi behovet att kommentera varandras och min kropp. 2. Har vi en sån skev bild av hur en sund kropp ser ut. Hur en kvinna ska se ut. 3. Är vi så sjukt rädda för fett på kroppen??”, skriver Hammar.

Annons

Klappar sig på magen: ”Jag är jag”

Till texten har Molly postat ett videoklipp där hon poserar i underkläder. Molly speglar sig framför kameran och klappar på sin mage. 

”Du definieras inte av din vikt. Du definieras inte av hur din kropp ser ut. Vilka injektioner du har gjort eller inte. LASH lift eller inte.  Du är du. Jag är jag. Låt oss se varandra, våran kompetens, hur vi skrattar, hur vi pratar, och inte, INTE våra kroppar”, skriver Molly vidare i inlägget. 

Inlägget har gått ut till Mollys drygt 50 000 följare och i kommentarsfältet kryllar det av hjärt-emojis och heja-rop. Bland de som kommenterat syns artistkollegan Wiktoria Johansson och poddaren Malin Eklund.

Foto: TT

LÄS MER:

Katy Perry om sin nya gravidkropp: ”Allt är så svullet”

Ashley Grahams ärliga mammabild – efter graviditeten

Billie Eilishs starka film om kroppsskammande: ”Inte mitt ansvar”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons