Arga Game of Thrones-fans kräver att sista säsongen görs om

21 maj, 2019 
AvEmma Castman
Succéserien Game of Thrones har nått sitt slut – men de avslutande avsnitten har inte fallit alla i smaken. Nu kräver nära 1,4 miljoner upprörda fans att hela sista säsongen görs om.
Annons

I åtta säsonger har sagan om is och eld engagerat miljontals tittare runt om i hela världen, men nu har Game of Thrones nått sitt slut.

Ända sedan den avslutande säsongen hade premiär i mitten av april i år har flera kritiska röster höjts. Både fans och recensenter har ifrågasatt rollfigurernas utveckling, och flera har reagerat på onödiga missar i serien. I det fjärde avsnittet syntes till exempel en kvarglömd kaffekopp från Starbucks och i det sjätte och sista avsnittet gick det att skymta en vattenflaska i plast. Två föremål som rimligtvis inte existerade under seriens tidsepok.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Latten som dök upp i avsnittet var ett misstag”, har en talesperson för HBO sagt om det första misstaget.

1,4 miljoner kräver att GoT görs om

Den sista säsongen av Game of Thrones har sannerligen delat fansen i två läger. På ena sidan har vi dem som hyllar succéseriens avslutande avsnitt – och på den andra dem som mer eller mindre kräver att man gör om och gör rätt.

Annons

Redan efter det fjärde avsnittet av serien valde en tittare med signaturen Dylan D att starta en namninsamling på sajten Change.org där han kräver att hela säsong åtta görs om. Samtidigt ger han manusförfattarna en rejäl känga:

”David Benioff and D.B. Weiss har bevisat att de är bedrövligt inkompetenta när de inte har något källmaterial (som böckerna) att luta sig tillbaka mot. Den här serien förtjänar en sista säsong som man fattar något av. Låt det hända, HBO!”

På kort tid blev namninsamling viral, och i skrivande stund har omkring 1,4 miljoner underskrifter kommit in. HBO, som ligger bakom serien, har däremot inte kommenterat insamlingen ännu.

Foto: HBO

Läs mer:

Annons