Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Största snackisarna från Golden Globe-galan 2023

11 jan, 2023 
AvLinda Strömbäck
Jennifer Coolidge
Inatt gick stapeln av för årets Golden Globe-gala! Årets vinnare blev bland annat Jennifer Coolidge för sin insats i White Lotus. Men utöver att det prestigefyllda priset delades ut, bjöds det även på en hel del snackisar. Vi har samlat alla här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Golden Globe 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Golden Globe 2023: Se kändisarna på röda mattan

Golden Globe-galan har sedan 1944 delat ut priser för årets bästa filmer och tv-program. Årets gala var den 80:e i ordningen och tog plats på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles. Komikern Jerrod Carmichael fick uppdraget som programledare för galan. Och under kvällen passade han på att lyfta Golden Globes brist på mångfald. Galan har tidigare anklagats för korruption, rasism och sexism, och Jerrod Carmichael tog tillfället i akt för att skämta om skandalen på scen.

– Jag ska berätta för er varför jag är här. Jag är här för att jag är svart, sa Carmichael och skämtade om ögonblicket han fick inbjudan till uppdraget.

Annons

– Ena sekunden står du där och gör mintte, och andra är du plötsligt inbjuden att vara det svarta ansiktet utåt i en vit organisation. Livet kan verkligen ändras på en sekund!

Programledaren Jerrod Carmichael
Programledaren Jerrod Carmichael

Läs fler snackisar från årets Golden Globe-gala här!

Jennifer Coolidge vann pris för bästa kvinnliga biroll

Efter sin insats som kärlekskranka Tanya i den hyllade serien White Lotus, kammade Jennifer Coolidge hem sin första Golden Globe. I sitt tacktal tackade hon bland annat seriens skapare Mike White.

– Jag vill bara säga till Mike White, du gav mig hopp. Även om detta är slutet, eftersom du dödade min karaktär, så har du ändrat mitt liv på så många sätt. Exempelvis så är inte mina grannar elaka mot mig längre. Tidigare blev jag aldrig bjuden på fest i mitt område, men nu är jag alltid bjuden!

Annons

– Jag vet inte om ni känner Mike, men det är något ni bör veta om honom. Han oroar sig för världen, han oroar sig för människorna och han oroar sig för djuren. Han är verkligen en av de finaste människorna jag träffat. Han gör mig så förväntansfull att vara – du får människor att vilja leva längre, och det ville inte jag. Jag vill bara säga, Mike White, jag älskar dig till döds, sa Jennifer Coolidge.

Jennifer Coolidge på Golden Globe-galan 2023
Jennifer Coolidge på Golden Globe-galan 2023

Eddie Murphy skämtade om Will Smith

Eddie Murphy blev tillägnad årets hederspris. Efter att han tackat sina kollegor skämtade han sedan om de viktigaste delarna för att lyckas i Hollywood.

Annons

– Det är egentligen väldigt enkelt. Gör bara dessa tre grejer: Betala skatt, sköt ditt eget, och ”keep Will Smiths wife's name out of your fucking mouth”!

Eddie Murphy på scen
Eddie Murphy på scen

Niecy Nashs shoutout till Rihanna

Komikern Niecy Nash passade på att ge en speciell hyllning till Rihanna när hon skulle dela ut priset för bästa kvinnliga huvudroll.

– Rihanna, jag älskar dig. Jag klädde ut mig till dig på halloween, sa Niecy Nash till Rihanna som satt i publiken.

– Jag måste passa på att säga det, nu när jag har chansen!

Senare under kvällen skämtade även skådespelaren Billy Porter att han också hade klätt ut sig till Rihanna – om han trodde på halloween.

Annons
Niecy Nash
Niecy Nash

Steven Spielberg kammade hem storpriserna

Priset för Bästa film gick till Steven Spielbergs The Fabelmans. Stjärnregissören kammade även hem priset för Bästa regissör. The Fabelmans handlar om unge Sammy som växer upp efter andra världskriget och strävar efter att bli en filmskapare. Han upptäcker sedan en splittrande familjehemlighet och utforskar hur kraften i filmer kan hjälpa honom att se sanningen.

– Alla ser mig som en framgångssaga, men ingen vet vem man egentligen är tills man är modig nog att berätta det. Jag har länge tänkt på när det skulle bli rätt tid att berätta den här historian. Och det visade sig vara när jag hunnit bli 74 år gammal. Jag tänkte ”du måste hinna göra det”, och jag är väldigt glad att jag gjorde det, sa Steven Spielberg i sitt tacktal.

Annons
Steven Spielberg håller sitt tacktal
Steven Spielberg håller sitt tacktal

Angela Bassett och Michelle Yeoh adresserade ålderism

Både Angela Bassett och Michelle Yeoh fick ta emot priser under kvällens Golden Globe-gala, och de passade även på att lyfta ålderism i sina tacktal. Exempelvis berättade Michelle Yeoh att hon varit rädd för att sin karriär i Hollywood svalnat på grund av hennes ålder, men lyfte också vikten av att fortsätta kämpa för sina drömmar.

– Fyrtio år har det gått, så jag kommer inte släppa taget om denna. Tack Hollywood Foreign Press för det här priset. Det har varit en otrolig resa och kamp för att kunna stå här idag, men det har det varit värt, sa Michelle Yeoh i sitt tacktal.

Annons
Michelle Yeoh
Michelle Yeoh

Foto: TT

Ikoniska looks från Golden Globe genom årenBrand logo
Ikoniska looks från Golden Globe genom åren

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons