Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Apple lanserar ny tv-tjänst – med egenproducerat innehåll

25 mar, 2019 
Reese Witherspoon och Jennifer Aniston
Apple har avslöjat höstens nya storsatsning: Eget originalinnehåll skapat tillsammans med några av världens mest kända kreatörer och skådespelare. Och Oprah Winfrey.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under måndagen den 25 mars höll Apple sitt första stora event för i år. ELLE var på plats på Steve Jobs Theater i Cupertino, Kalifornien, som en av två svenska inbjudna medier. Under eventet, som drog igång vid 18 svensk tid meddelade Apple att de börjar producera en hel rad egna originalserier tillsammans med välkända skådespelare och kreatörer, däribland Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Steven Spielberg och Oprah Winfrey.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Originalserierna blir en del av Apples uppdaterade tv-app, som fått namnet Apple TV Plus. De kända skådespelarna klev själva upp på scen för att presentera sina kommande projekt. Aniston och Witherspoon berättade om sin nya tv-serie The morning show där även Steve Carell medverkar.

– Vi tar en titt på de komplexa relationerna mellan kvinnor och män på jobbet och ger oss in i konversationer som folk är rädda att ha om de inte är bakom stängda dörrar, sa Jennifer Aniston från scenen.

Annons

Fler serier lanseras i höst

Jason Momoa och Alfre Woodard berättade om sin nya sci fi-serie See.

– Serien tar plats i en värld där jorden förstörts av ett virus och bara några har överlevt. Alla överlevarna kom till världen blinda, sa Woodard från scen.

Sara Bareilles och JJ Abrams presenterade serien Little voice, om en ung kvinna som försöker hitta sin röst som artist och person genom musiken. Komikern Kumail Nanjiani presenterade serien Little America och barnkaraktären Big bird från Sesame Street presenterade serien Helpsters för den yngre publiken.

Apple TV Plus lanseras över hela världen i höst (2019) och kommer att vara en annonsfri prenumerationstjänst med både originalfilmer och tv-serier. Nytt innehåll kommer att lanseras varje månad.

– Det här är bara en tjuvtitt och början på något väldigt spännande, sa Apples VD Tim Cook från scen.

Oprah Winfrey gör dokumentärer

Precis som Apple brukar göra sparade de det allra största till sist. Som sista (men garanterat inte minsta) samarbetspartner kom Oprah Winfrey upp på scen och berättade om två dokumentärserier hon kommer att skapa inom samarbetet: Toxic Labor som handlar om sexuella trakasserier i arbetsmiljö och en annan, ännu namnlös dokumentär som kommer att handla om psykisk ohälsa.

Annons

Inom samarbetet med Apple startar Oprah också en global bokklubb där hon genom livesända intervjuer och konversationer med författare på Apple TV Plus vill föra samman människor genom böcker.

– Vi kommer att bygga den största, mest livfulla och stimulerande bokklubben på planeten, sa Oprah från scen och lyfte storheten med och möjligheten till direkt interaktion med de olika författarna.

”It’s showtime”

Innan den stora presentationen spekulerades det som vanligt i vad det var som skulle lanseras denna gång. Underrubriken ”It’s showtime” hade fått många att spekulera i att det handlade om att en streamingtjänst. Redan den 20 mars publicerade Apple ett inlägg på Twitter föreställande en svartvit gif som räknade ner från fyra för att till sist visa upp apple-loggan med orden ”It’s showtime”.

Hollywood reporter rapporterade dessutom redan i februari om att stora skådespelare som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Jennifer Garner blivit inbjudna till evenemanget.

Bara tre timmar innan presentationen drog igång publicerade Apples nuvarande vd, Tim Cook, en film på Twitter som visade soluppgången utanför Steve Jobs Theater.

”Uppspelt för en stor dag”, skrev han till klippet.

I slutet av presentationen kunde han inte hålla tårarna tillbaka och konstaterade, efter att gråtandes ha kramat Oprah Winfrey: ”Vilken rolig morgon”.

Läs också:

Jennifer Aniston och Reese Witherspoon i ny tv-serie

Oprahs nysatsningar: Bokklubb och dokumentärer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons