Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Äntligen! Nu blir Instagram (nästan) som förr

23 mar, 2018 
Nu har Instagram nästan tagit tillbaka sitt kronologiska flöde.
Många har svurit över algoritmerna som styr vad vi får se (och vad vi inte får se) på Instagram. Och nu verkar det som att företaget tagit till sig av användarnas kritik. Instagram tar ett steg närmare ett mer kronologiskt flöde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När Instagram kom in i våra liv gjorde appen det med ett kronologiskt flöde. För två år sedan introducerades sedan algoritmen i appen och då blev ordningen en annan, något som under en lång tid irriterat användare världen över.

Många ville ha tillbaka den kronologiska ordningen

Många användare har via virala poster bett appen att gå tillbaka till en kronologisk ordning. Men användarnas vädjan har varit utan resultat – fram tills nu.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nu har företaget lyssnat på sina användare och beslutat att göra en förändring i sitt flöde. I ett pressmeddelande berättar Instagram att de dock inte kommer att gå tillbaka till en helt kronologisk ordning som många användare efterfrågat, men att de kommer ”göra förändringar för att försäkra att nyare poster är mer benägna att visas först i flödet.”

Annons

Instagram kommer även att prova en ”nya poster”-knapp. Med knappen kan du välja att uppdatera ditt flöde, vilket ska få nyare bilder och filmer att hamna högst upp i ditt flöde. Det ska även förhindra att flödet plötsligt uppdateras automatiskt och hoppar till början av flödet. Exakt när de nya uppdateringarna når appen är oklart, men företaget lovar fler förbättringar och uppdateringar av flödet de kommande månaderna.

Foto:IBL

Läs mer:

Prinsessan Madeleine har startat ett Instagramkonto – se hennes första bild

Så många svenskar vill lämna Instagram under 2018 – här är anledningen

Här är 10 favorithotell på Instagram som får oss att vilja packa väskan direkt

Annons