Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Äntligen klart! Datum spikat för säsong fyra av Stranger things

19 feb, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Vi har fått vänta länge, men nu är det klart när den efterlängtade fjärde säsongen av Stranger things kommer.
Och det är snart! Däremot kommer den att delas upp i två delar.
Samtidigt delar Netflix med sig av en glädjande nyhet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det hände sedan med barnen från Stranger ThingsBrand logo
Det hände sedan med barnen från Stranger Things

Det har gått nästan tre år sedan vi såg det unga kompisgänget från Hawkins senast. Sedan dess har fansen väntat mer eller mindre tålmodigt på uppföljningen, men med undantag från några teasers har det varit tyst från produktionens sida.

Förra året blev Stranger things-headsen grundligt besvikna när Netflix gick ut och berättade att de skulle få vänta till 2022 innan säsong fyra skulle komma. Något datum gick det inte in på närmare då.

Men nu är det alltså bekräftat!

DATUM FÖR SÄSONG FYRA AV STANGER THINGS

Den nya säsongen är uppdelad i två delar. Den första kommer till Netflix den 27 mars och avslutningen kommer mitt i sommaren, nämligen den 1 juli.

Annons

Det här förklarar seriens skapare, Matt och Ross Duffer, i ett brev till fansen.

”Tjena, nördar! Hör ni oss? Med nio manus, över 800 sidor, närmare två år av filmande, tusentals specialeffekter och en spellängd som närstan är dubbelt så lång som den senaste har Stranger things 4 var den mest utmanade säsongen hittills, men också den mest givande. Alla som varit involverade är väldigt stolta över resultatet och vi kan inte bärgas oss för att få dela det med er”, skriver seriebröderna och fortsätter:

”Med tanke på den exempellösa längden, och för att vi vill få ut det till er så fort som möjligt, kommer säsong fyra ut i två delar”, förklarar de.

Serieskaparna meddelar att den femte säsongen blir den sista.
Och det är inte allt. Många har frågat sig om den kommer en femte säsong eller inte. Och det gör det! Netflix meddelar nämligen att säsong fem blir av, men att det också blir den sista.

Och det är inte allt. Många har frågat sig om den kommer en femte säsong eller inte. Och det gör det!

Annons

Netflix meddelar nämligen att säsong fem blir av, men att det också blir den sista.

Det vet vi om nya säsongen

I ett pressmeddelande berättar också Netflix vad som väntar i den nya säsongen.

”Det har gått sex månader sedan Battle of Starcourt, som ledde till stor skräck och förödelse i Hawkins. Kompisgänget, som är separerade för första gången, kämpar med efterdyningarna av slaget och försöker samtidigt navigera komplexiteten med gymnasiet”, står det i pressmeddelandet som också lovar att det kommer bli läskigt även denna gång:

”I denna sårbara tid dyker ett nytt och skrämmande övernaturligt hot upp, som kommer med ett fruktansvärt mysterium som – om det löses – äntligen kan sätta stopp för skräcken i Upp och ner-världen”.

Netflix har sedan tidigare bekräftat att publikfavoriten Jim Hopper, spelad av David Harbour, kommer tillbaka trots sin uppoffring i slutet av säsong tre.

Foto: Netflix

Annons