Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Äntligen! Abba har släppt nytt – här kan du lyssna på låtarna

02 sep, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Abba efter segern i Melodifestivalen 1974.
Sedan förra veckan har det spekulerats i om Abba kommer släppa nytt snart.
Och när den legendariska gruppen kallade till presskonferens under torsdagkvällen var förväntningarna höga.
Annons
TV: Abba släpper ny musik – här är allt du vill vetaBrand logo
TV: Abba släpper ny musik – här är allt du vill veta

Det slog ner som en bomb 2018 när det blev känt att Abba återförenats i studion för första gången på 36 år. Medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad hade träffats och spelat in nya låtar tillsammans.

– Vi kände när vi var i studion tillsammans, för första gången sen 1982, att det var som att kastas tillbaka i tiden på 30 sekunder, sade Björn Ulvaeus då enligt BBC om återföreningen.

Löftet: Det blir ny musik i år

Det tog dock sin lilla tid att släppa musiken och fansen fick otåligt vänta för att höra vad Abba skapat. Men tidigare i år lovade Björn Ulvaeus att något nytt var på gång.

Annons

– Det blir ny musik i år, det är säkert, sade han till australiska News Corp.

Under veckan har temperaturen höjts. Det började med att Abbas musik blev tillgänglig på Tiktok och att gruppen skapade ett eget konto där. Också på Instagram skapades ett nytt konto förra veckan, som fick namnet Abba Voyage. Där utlovades att något skulle presenteras under torsdagkvällen, då ett livestreamat event från London skulle ske.

Så klart var spekulationerna många. Enligt flera brittiska medier skulle det röra sig om att Abba kommer med fem nya låtar, varav två heter I still have faith in you och Don't shut me down. En av dessa två låtar skulle spelas upp och senare släppas, hette det. Dessutom skulle Abba Voyage vara namnet på en kommande hologramshow.

Här är Abbas nya låtar

Och strax innan klockan 19 drog sändningen, ledd av Arantxa Álvarez, igång och visade hur fans världen över har samlats för att ta del av evenemanget.

Och visst kom det ny musik! Och visst är det I still have faith in you som började spelas prick klockan 19, samtidigt som en musikvideo om Abbas erövringar visades.

Och i samband med det släpptes den och Don't shut me down på Spotify. Här kan du lyssna.

Björn och Benny berättade också att de har ett nytt album med tio låtar som kommer i november. Och att en show kommer!

Foto: TT

TV: Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"Brand logo
TV: Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons