Anne Hathaway berättar om sin graviditet: ”Min historia har inte bara har haft glada stunder”

Anne Hathaway gravid

Anne Hathaway har gått ut med att hon väntar sitt andra barn. Samtidigt väljer hon att lyfta den viktiga frågan om att det inte alltid är bara glada stunder när det handlar om att försöka bli gravid.
30 juli, 2019

Förra veckan på Instagram avslöjade skådespelerskan Anne Hathaway att hon väntade sitt andra barn. Under en bild på sin gravidmage valde hon också att nämna kampen för att få barn.

För alla som genomgår infertilitet och ett helvete för att skaffa barn, ni ska veta att det inte var en rak linje för mig vid någon av mina graviditeter. Skickar er extra kärlek”, skriver hon.

En tystnadskultur kring kampen

I en intervju med Entertainment Online berättar hon att hon är väldigt glad och att det här är något hon väntat på ett tag.

Hon pratar också om det faktum att ett barnbesked kan kännas jobbigt för personer som kämpar för att bli gravida och att det inte pratas lika mycket om den kamp som kan ha ägt rum innan en graviditet.

Det finns ett ensidigt narrativ i det här och självklart är det fint att vi firar den glada stunden när den är redo att delas. Jag tycker att det finns en tystnadskultur kring stunderna innan, och dessa är inte bara glada. Faktum är att många av dem faktiskt är ganska smärtsamma. Jag tror att den smärtan är att dessa kvinnor känner att ‘vi är de enda som går igenom det här’”.

Har en son sedan tidigare

Tillsammans med sin man, Adam Schulman, har Anne Hathaway sedan tidigare sonen Jonathan Rosebanks, som föddes i mars 2016. Innan hon valde att avslöja nyheten om sin andra graviditet funderade hon kring hur beskedet skulle tas emot.

Jag visste att det faktum att jag gick ut med nyheten skulle få någon att känna sig sämre kring sig själv. Och det skulle inte vara deras fel att det hände. Du kan bara inte hjälpa det när du vill något så mycket och det känns som att det händer alla utom dig. Och jag ville bara att den personen skulle veta att den också är inkluderad i min historia och att min historia inte heller bara har haft glada stunder”.

Läs mer:

Anne Hathaway ska vara nykter i 18 år – för sonens skull

VIDEO: Anne Hathaway och James Corden i episk rap battle