Anitha Schulman romandebuterar i höst – det handlar boken om

Anitha Schulman romandebuterar i höst – det handlar boken om

I november romandebuterar medieprofilen Anitha Schulman. "Alla mina liv", är en bok om att bygga upp sig själv igen, och sen gå sönder på nytt.
04 september, 2017

Nu kommer Anitha Schulmans första roman, kallad Alla mina liv. I november som ges ut i november i samarbete med Lava Förlag.

– Det känns väldigt kul. Jag har länge grunnat på den här boken och det är både läskigt, utelämnande och kittlande att romandebutera, säger Anitha Schulman i ett pressmeddelande.

Läs också: Anitha Schulmans starka ord om beslutet att resa till Italien för att göra slut

Bokens beskrivs som ”en berättelse som alla som någonsin varit kära, eller kämpat med sin självbild i relationer med andra, kan känna igen sig i”.

Boken lanseras som en roman men det är tydligt att den också är en smula självbiografisk.

”Frida är många saker. Småbarnsmamma, framgångsrik i sitt yrke. Nyskild. Stark – det är vad alla säger till henne, att hon är så stark, så det måste väl stämma? Väl?”, skriver förlaget Lava Förlag om boken.

Anitha Schulman och pojkvännen Joel Åhlén-Nyström.

Läs också: Efter skilsmässan – nu säljer Anitha och Calle Schulman sin lägenhet

Det går alltså att dra en hel del paralleller till Anitha Schulmans eget liv. Också hon är ju nyskild och beskrivs, av många, som just stark. Karaktären Frida, i boken, träffar också hon en yngre man, liksom Anitha har gjort i nya kärleken Joel Åhlén-Nyström.

”Men Frida har ett mörker inom sig som inget kan skingra. Utom kickarna hon får från kärleksdrogen. Olika män, olika intensitet men samma knark. I hela hennes liv har det varit så. Från tonårens förälskelser i skolans coolaste hårdrockskille, som fick henne att känna sig som en Vilde fast hon nog ville vara en Noora, till den senaste förälskelsen/besattheten, en betydligt yngre man som kanske, kanske är vad hon behövt hela tiden. Fast inte nu. Shit, inte NU”, skriver Lava.

Läs mer om boken här.

Alla mina liv ges ut i november på Lava Förlag.

Foto IBL, Lava Förlag