Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Angelina Jolie om skilsmässan: "Det har varit en svår tid"

27 jul, 2017 
AvMalin Karlberg
Det har varit tyst från Angelina Jolie sedan skilsmässan från Brad Pitt förra året. Men nu tar hon bladet från munnen: "Vi börjar först nu hämta andan", säger hon till Vanity Fair.
Annons

I höstas lämnade Angelina Jolie in en skilsmässoansökan, men hon har hittills bara yttrat ett fåtal ord om beslutet att separera från maken Brad Pitt, som hon har sex barn tillsammans med. Detta till skillnad från Brad, som i våras öppnade upp kring uppbrottet och sina alkoholproblem i en stor intervju med GQ.

Men nu är det Angelinas tur att tala ut. I en stor omslagsintervju i Vanity Fair berättar den ensamstående mamman om den tuffa tiden som lett fram till skilsmässobeslutet – och de prövande månaderna därefter.

I dag är Angelina och barnen nyinflyttade i LA-området Los Feliz, i en stor lyxvilla där filmmakaren Cecil B. DeMille en gång bodde. Hon har låtit en vän som jobbar med scendekor inreda bostaden – ”det där var alltid Brads grej” – och menar att huset är som en nystart för familjen.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Det har varit en svår tid och vi börjar först nu hämta andan. Det här huset är ett stort steg framåt för oss och vi försöker alla göra vårt bästa för att familjen ska få läka, säger hon till Vanity Fair.

Angelina Jolie tillsammans med ex-maken Brad Pitt.

Äktenskapet började enligt Jolie knaka i fogarna förra sommaren, efter att hon kommit tillbaka från inspelningen av filmen First They Killed My Father i Kambodja.

– Det blev riktigt illa, säger hon om förhållandet, men ändrar sedan sitt ordval.

– Jag vill inte använda det ordet. Det blev…tufft, rättar hon sig.

Angelina hävdar dock bestämt att det inte var familjens kringflackande livsstil som fick relationen att krascha. Snarare ser hon deras nomadiska livsstil som en chans för barnen att få se och lära sig mer om sin omvärld.

Annons

– Det var inte livsstilen som var problemet, säger hon till Vanity Fair.

Hon hyllar också barnens styrka genom uppbrottet – och det märks att hon väljer sina ord med omsorg för att inte säga för mycket.

– Barnen har varit väldigt modiga…när de behövt vara det. Vi håller alla på och läker efter händelserna som ledde till skilsmässobeslutet. Inte från själva skilsmässan, utan från vissa saker i livet, säger hon kryptiskt.

Det är också för barnens skull som hon försöker bita ihop och kämpa på.

– Jag vill inte att mina barn ska oroa sig för mig. Jag tycker att det är väldigt viktigt att gråta i duschen och inte inför dem. De behöver få veta att allt kommer lösa sig – även när man själv inte är säker på att det kommer göra det, säger hon.

De senaste nio månaderna, innan flytten till nya boendet, har Angelina och barnen hyrt ett hus och mest hållit sig hemma – en ny upplevelse för familjen som är van att resa över hela jorden.

Annons

Men nu är de på resande fot igen. Destinationen blir de afrikanska länderna Namibia och Kenya, där Angelina ska jobba med ett projekt för att förebygga sexuellt våld i kriszoner. Hennes brinnande engagemang för välgörenhet gör nämligen att hon inte klarar av att hålla sig passiv alltför länge.

– Jag har försökt i nio månader att bli bra på att bara vara en hemmamamma – plocka upp hundbajs, diska och läsa godnattsagor. Och jag börjar bli bättre på alla tre. Men nu behöver jag ut och resa igen, säger hon.

Så hur ser relationen med exmaken ut i dag som sägs ha hittat tillbaka till Jennifer Aniston? När ämnet kommer på tal är Angelina tyst en lång stund och tycks trycka undan såväl smärta som ilska innan hon talar:

– Vi bryr oss om varandra och vi bryr oss om vår familj, och vi jobbar båda mot samma mål, säger hon till sist.

Paret har efter skilsmässan släppt en svindyr olivolja ihop men i övrigt har kontakten varit ytterst begränsad.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons