Angelina Jolie avslöjar varför hon lämnade Brad Pitt

Angelina Jolie avslöjar varför hon lämnade Brad Pitt

År 2016 skilde sig Angelina Jolie och Brad Pitt efter tolv år tillsammans. Nu berättar Angelina om anledningen till varför hon valde att gå.
20 juni, 2020
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Slå på ljud

Angelina Jolie och Brad Pitts kärlekssaga startade när de spelade mot varandra i Hollywoodfilmen Mr. & Mrs. Smith år 2005.  När de träffades hade Angelina adoptivsonen Maddox, och levde som ensamstående förälder. Hon adopterade även dottern Zahara som ensamstående, strax efter att hon och Brad gått ut med sin relation. 

Ett år senare skrev Brad på adoptionspapperen för både Maddox och Zahara, och några månader därpå föddes Brad och Angelinas första gemensamma, biologiska barn – Shiloh. Därefter adopterade de Pax och fick även tvillingarna Vivienne och Knox ihop, och levde som en storfamilj fram till separationen för fyra år sedan. Det är för Vouge India som Angelina Jolie nu valt att berätta om vad som hände.

angelina jolie brad pitt

Angelina Jolie och Brad Pitt var ett par i tolv år.

FBI kopplades in efter tips

Vid tiden för skilsmässan florerade rykten om att Brad Pitt hade ett drog- och alkoholmissbruk. Han uppgavs ha varit fysiskt våldsam mot sonen Maddox under en resa till Los Angeles med privatjet i september 2016, varpå FBI kopplades in efter ett anonymt tips.  Utredningen lades snabbt ned men detta ska ha varit anledningen till att Angelina lämnade maken, vilket hon aldrig själv bekräftat eller ens kommenterat – tills nu. 

För Vogue India konstaterar hon att det finns felaktiga uppfattningar om vad som hände egentligen, och varför hon skilde sig.

– Jag separerade för min familjs välmåendes skull. Det var rätt beslut. Jag fortsätter att fokusera på barnens läkeprocess. Vissa har utnyttjat min tystnad, och barnen ser lögner om sig själva i media, men jag påminner dem om att de vet sina egna sanningar och sina egna tankar. De är faktiskt sex väldigt modiga, väldigt starka unga människor, säger Angelina Jolie.

Brad Pitts ord om skilsmässan

Brad Pitt valde redan ett år efter skilsmässan att gå ut och berätta sin sida av historien. I en intervju med GQ Magazine sa han att det mycket riktigt handlat om hans alkoholism och att han tvingats fokusera på sina egna problem sedan han blivit lämnad, och lagt alkoholen på hyllan.

– Jag drack för mycket, förklarade han. Jag kan inte minnas en dag sedan college där jag inte har druckit eller rökt på, förutom nu de senaste sex månaderna.

Angelina Jolie och Brad Pitt har alltid varit hemlighetsfulla när det kommer till sina sex barn och inget av dem har exempelvis fått lov att ha sociala medier. Brad sa i sin GQ Magazine-intervju att barnen var hans främsta prioritet i uppbrottet.

– Barn är sköra, de tar in så mycket intryck. De behöver att man är närvarande, håller handen och förklarar saker.

I dag är Brad Pitt nykter alkoholist. Han har enligt Harper’s Bazaar ingen kontakt med barnen Maddox och Pax. Relationen med Angelina Jolie uppges vara hövlig.

Källa: Vouge India, GQ Magazine, Harper’s Bazaar

Foto: TT

LÄS MER:

Så här ser Angelina Jolie och Brad Pitts barn ut i dag

Angelina Jolie: Det finns inget mer attraktivt än en självständig kvinna

Angelina Jolie om skilsmässan: Det har varit en svår tid